Uređaji zagrebačke tvrtke osiguravaju uštede plina i vode i 'opamećuju' poslovanje od Pariza do Tahitija

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_132892523_cr.jpg

Tvrtka Holosys svoje proizvode prodaje u više od 50 zemalja na četiri kontinenta, a više od 500.000 mjerila potrošnje vode i plina u svijetu je povezano kroz neki od Holosysovih sustava. Pružaju usluge za velike infrastrukturne projekte po cijelom svijetu, a njihovi proizvodi su ugrađeni u brojnim velikim komunalnim poduzećima.

Zagrebačka tvrtka Holosys može se pohvaliti s više od 20 proizvoda koji se koriste u sustavima automatskog očitavanja potrošnje vode i energije, nadzora vodovodne i plinske infrastrukture te sustavima za nadzor energetske učinkovitosti, a koje plasiraju u razne infrastrukturne objekte u zemlji i inozemstvu.

Tvrtku su 2004. pokrenuli Bojan Grbec, Ivan Lukačević, Zoran Zoričić i Tomislav Lekić, inženjeri s iskustvom rada u velikim sustavima što je, govori nam direktor Tomislav Lekić, bila odlična i ključna kombinacija za pokretanje vlastitog projekta, Ove godine slave uspješnih 15 godina.

Dosad su svoje proizvode prodavali u više od 50 zemalja na četiri kontinenta, a više od 500.000 mjerila potrošnje vode i plina u svijetu je povezano kroz neki od Holosysovih sustava. Zadnjih godina bilježe snažan rast prihoda - 2014. imali su četiri milijuna, a lani su dosegnuli devet milijuna kuna. Očekuju da će ovu godinu završiti s rastom od 30-40 posto u odnosu na 2018.   "To je u najvećoj mjeri rezultat naše orijentacije prema vanjskim tržištima gdje vidimo veliki potencijal i u budućnosti", rekao je Lekić.

Holosys nudi i kompletno komunikacijsko-nadzorno IoT rješenje - od isporuke kvalitetnih i trajnih senzora na mjerila potrošnje energenata i vode, preko isporuke seta uređaja i antena za pojačavanje i primanje signala pa sve do obrade podataka u softveru i pretvaranja u smislene i lako razumljive informacije putem kojih se donose poslovne odluke.

U Hrvatskoj se naši uređaji mogu pronaći u svim krajevima, kako u vodovodnim i plinskim instalacijama, tako i u mnogim javnim objektima. Dobar dio plasiramo direktno u inozemstvo, a klijenti su distributeri vode i plina, građevinske tvrtke te vjerni partneri koji naše proizvode isporučuju i ugrađuju u Hrvatskoj i vani, prvenstveno u EU, ističe Lekić. U tvrtki, dodaje, njeguju timski duh i nastoje radnom kulturom i pažljivim odabirom kadrova odabrati prave ljude za svoj tim.

Kroz ovih 15 godina rada puno je projekata na koje su, kaže, ponosni. "Neki od naših uređaja su i na Tahitiju, naši moduli za očitanje potrošnje vode su u blizini Eiffelovog tornja u Parizu, po cijeloj Europi, Africi... Pružali smo usluge za velike infrastrukturne projekte po cijelom svijetu, a naši proizvodi su ugrađeni u brojnim velikim komunalnim poduzećima, kazao je Lekić.

(Poslovni dnevnik)

 

Pisane vijesti