Gotovo polovica proizvoda Hittnera završi u izvozu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_227221012_cr.jpg

Bjelovarska tvornica traktora Hittner izvozi uglavnom na tržištima Mađarske, Austrije, Italije, BiH, Češke, Slovačke i Poljske. Čak 80 posto Hittner traktora je domaći hrvatski proizvod. Uvijek rade za poznatog kupca, a gotovo polovica produkcije završi u izvozu.

Bjelovarska tvornica traktora Hittner isporučila je početkom mjeseca Hrvatskim šumama 35 zglobnih traktora ukupne vrijednosti 29 milijuna kuna. Kako su izvijestili iz Hrvatskih šuma (HŠ), ugovor o kupnji traktora je realiziran preko financijske tvrtke SG Leasing.
 
Prvi šumski traktori iz Hittnera su izišli prije 17 godina, a godišnje proizvedu 70-ak komada. Uvijek rade za poznatog kupca, a gotovo polovica produkcije završi u izvozu.
 
Izvozi se uglavnom na tržištima Mađarske, Austrije, Italije, BiH, Češke, Slovačke i Poljske. Čak 80 posto Hittner traktora je domaći hrvatski proizvod, a uvoze se motori i hidraulika.    
 
Posao su sklopili vodeći ljudi ovih tvrtki pa je tako uime HŠ-a ugovor potpisao predsjednik Uprave Ivan Pavelić, dok je iz Hittnera svoj potpis dao direktor tvrtke Stjepan Hittner. Pavelić je tom prigodom istaknuo kako je tvrtka Hittner odabrana putem javnog natječaja te kako ovi traktori u potpunosti zadovoljavaju potrebe Šuma. Dodao je da su HŠ zadovoljne dosadašnjom suradnjom s tvrtkom Hittner te najavio da je u planu i obnavljanje starijih strojeva uz pomoć Hittnerove tehnologije i stručnjaka.
 
To je posebno bitno jer gotovo 95 posto strojeva Hrvatskih šuma nosi potpis bjelovarske tvornice. Zadovoljstvo je iskazano i potpisivanjem ugovora o servisiranju, a u planu je i obnavljanje starih strojeva uz pomoć Hittnerovih stručnjaka.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz