Županijska komora Rijeke i Vojvodine u Novome Sadu potpisale sporazum o suradnji

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/ŽK Rijeka u NS.jpg

Predsjednici vojvođanske i Županijske gospodarske komore iz Rijeke potpisali su u petak u Novome Sadu sporazum o suradnji, pri čemu su kao moguća područja suradnje istaknuli gastronomiju i vino te zdravstveni turizam.

Predsjednici vojvođanske i Županijske gospodarske komore iz Rijeke potpisali su u petak u Novome Sadu sporazum o suradnji, pri čemu su kao moguća područja suradnje istaknuli gastronomiju i vino te zdravstveni turizam, prenijela je Radiotelevizija Vojvodine (RTV).

Sporazum su na 52. međunarodnom sajmu turizma potpisali predsjednik Gospodarske komore Vojvodine Boško Vučurević i predsjednik HGK - Županijske komore Rijeke Vidoje Vujić. "Sporazum se odnosi na poboljšanje suradnje na ekonomskom području, ali ono na čemu najviše inzistiramo, to su gastronomija, vino te zdravstveni turizam, wellnes i spa", rekao je Vučurević i dodao da će se u idućem razdoblju pojačati suradnja dviju komora.

Vučurević je najavio zajednički rad Gospodarske komore Vojvodine, Županijske komore Rijeke i mađarske udruge gradova kako bi se unaprijedio zdravstveni i turizam u toplicama.

"Rijeka je Europska prijestolnica kulture 2020. godine, a Novi Sad 2021. godine. Novi Sad i Rijeka su gradovi prijatelji. Imamo intenzivnu suradnju s velikim brojem znanstvenika, svake godine razmjenjujemo po nekoliko gospodarskih izaslanstava i smatramo da je došlo vrijeme kada kao komore moramo davati veću logističku potporu, otvarati putove suradnje jer nje nikada neće biti dosta i - što gospodarstva budu više surađivala, to će znanosti, kulturi, obrazovanju i svima biti bolje", rekao je predsjednik Županijske gospodarske komore Rijeke Vujić.

Posebno je istaknuo lovni turizam i poljoprivredu, potrebu da se sačuvaju sela i razvijaju ruralna područja, za što je kao primjer dobre prakse naveo vojvođanske salaše.

Dvije gospodarske komore prije dva dana organizirale su u Novome Sadu promociju hrane i vina Istre i Vojvodine.

U glavnom gradu Vojvodine do 5. listopada se održava se sajam turizma na kojem je zemlja partner Mađarska.

(Hina)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz