ZIP pomaže hrvatskim startupima pri izlasku na američko tržište

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_126278531.jpg

ZIP - Zagrebački inkubator poduzetništva i Stripe postali su strateški partneri s ciljem da pomognu hrvatskim tehnološkim i startup kompanijama koje žele iskoračiti na američko tržište.

ZIP - Zagrebački inkubator poduzetništva i Stripe, jedan od globalno vodećih sustava za online plaćanje i elektroničko poslovanje, postali su strateški partneri s ciljem da pomognu hrvatskim tehnološkim i startup kompanijama koje žele iskoračiti na američko tržište.

"Često se kao prednost pokretanja startupa u Hrvatskoj ističe da smo ovdje naučeni raditi lokalno, ali gledati globalno, i u pravilu nam je jasno da smo premalo tržište za mnoge pothvate te od samog početka planiramo prerasti granice i učiniti svoje proizvode i usluge dostupnima širom svijeta. Iako moguće, često nije jednostavno otvoriti kompaniju gdje god želite, pogotovo ne u SAD-u ako ste iz Hrvatske", navodi se u priopćenju ZIP-a.

Stripe, poznat po online servisu za plaćanje, objavio je Atlas, program dizajniran kako bi pojednostavio proces osnivanja kompanije u SAD-u. Kao vodeći startup program u Hrvatskoj, ZIP će Stripeu predlagati kandidate za Atlas program. Konačan odabir i odobrenje ulaska u program ostaje na Stripeu.

Uz cijenu od 500 američkih dolara Stripe će odabranim kompanijama pružiti “onboarding paket” za američko tržište koji obuhvaća:
1. Osnivanje kompanije u SAD-u
2. bankovni račun u SAD-u
3. porezni broj u SAD-u
4. Stripe račun s mogućnošću primanja uplata iz cijelog svijeta
5. Porezno savjetovanje od strane PwC-a
6. Pravno savjetovanje od strane Orricka
7. $15,000 kredita u uslugama od strane Amazon Web Services

U ZIP-u su, kažu, oduševljeni prilikom da uz Stripe mogu mnogim lokalnim startupima olakšati i ubrzati izlazak na globalno tržište. Kompanija u SAD-u ne omogućava samo lakši dolazak do većeg broja inozemnih korisnika i kupaca, već i lakši pristup investicijama potrebnim za rast gotovo svakog startupa.

U ZIP-u trenutno traju prijave za novu generaciju inkubacijskog i akceleratorskog programa, a na http://zipzg.com/prijavi-se/ mogu se saznati sve informacije i prijaviti startup projekti.
 
(Banka.hr)
 

Pisane vijesti