Gredelj isporučio lokomotivu kosovskim željeznicama

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_97000421.jpg

TŽV Gredelj ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz proizvodnih pogona Gredelja konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke. Ta vozila danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta - od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti, do Saudijske Arabije.

U proizvodnim pogonima Gredelja lokomotiva 2 044 010 je generalno remontirana i modernizirana kako bi mogla biti kvalitetno inkorporirana u željezničku mrežu Kosova, a namijenjena je za kombinirani transport putnika i robe. Poslovna suradnja Gredelja i tvrtke Trainkos započela je 2010. godine kada su Gredeljevi stručnjaci uspješno realizirali vrlo zahtjevnu modernizaciju lokomotive JT38, koja i danas čini okosnicu vučnih kapaciteta u vlasništvu Kosovskih državnih željeznica.

Ta se suradnja nastavila i nakon otvaranja stečajnog postupka pa je 2013. godine Gredelj kosovskom partneru isporučio lokomotivu 661 003. Značajno je naglasiti da su svi ugovori sklopljeni s tvrtkom Trainkos rezultat provedenih međunarodnih javnih nadmetanja gdje se Gredelj, unatoč oštroj konkurenciji mnogih tvrtki, pokazao i dokazao kao kvalitetan, stručan i pouzdan partner koji profesionalno ispunjava sve zadane uvjete.

TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz naših proizvodnih pogona konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). Ta vozila danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta - od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti, do Saudijske Arabije.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz