Viro šećer prisutan je na tržištima Europske unije

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214024960_cr.jpg

Osim na hrvatskom tržištu, Viro šećer prisutan je i na tržištima Europske unije, a ukidanjem proizvodnih kvota u listopadu 2017. godine ukidaju se i izvozna ograničenja te će se virovitički šećer moći izvoziti i u zemlje okruženja, poput BiH, Makedonije i Albanije.

U istraživanju Best Buy Award za 2016/2017, korisnici su ponovo odabrali Viro šećer kao proizvod koji nudi najbolji omjer cijene i kvalitete u svojoj kategoriji. Best Buy Award je priznanje koje se dodjeljuje na temelju kvantitativnih istraživanja mišljenja potrošača, provedenima prema strogim međunarodnim normama.
 
Osim na hrvatskom tržištu, Viro šećer prisutan je i na tržištima Europske unije, gdje šećerana izvozi više od polovice svoje proizvodnje. Ukidanjem proizvodnih kvota u listopadu 2017. godine ukidaju se i izvozna ograničenja te će se virovitički šećer moći izvoziti i u zemlje regije, poput Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.
 
Druga po redu Best Buy nagrada posljednje je u nizu priznanja kvalitete i sigurnosti proizvoda dodijeljenih Viro tvornici šećera u posljednje dvije godine. Uz dvije zlatne medalje za kvalitetu Qudal, Viro je nositelj ISO certifikata za upravljanje energetskom učinkovitošću, upravljanje prema standardima sustava kvalitete, sigurnosti hrane i sustavom zaštite okoliša. Uz to, Viro šećer nositelj je halal i košer certifikata.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz