Upale li novi pregovori u SAD-u, bit će posla preko glave

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_115134535_cr.jpg

Tvrtka Sardina prisutna je na mnogim europskim, ali i prekooceanskim tržištima, izvozi 80 posto proizvodnje. U Austriji izravno radi sa Sparom, jedina u Hrvatskoj ima izvozne brojeve za Rusiju, SAD i Kinu.


Predsjednik Uprave Mislav Bezmalinović je naglasio, govoreći o tržištima na kojima završava asortiman Sardine i koja je vrsta najprodavanija, kako je konzervirana srdela najprodavanija, no svako tržište ima svoje specifičnosti što uvjetuje prilagodbe. Za Kinu, gdje vole jake začine, koristimo i chili.

Na njemačkom tržištu još ne prodajemo koliko bismo mogli jer ono traži srdele bez kosti i kože.

Prisutni smo na mnogim europskim, ali i prekooceanskim tržištima, izvozimo 80 posto proizvodnje. U Austriji izravno radimo sa Sparom, jedini u Hrvatskoj imamo izvozne brojeve za Rusiju, SAD i Kinu. Pregovaramo s distributerom iz Katara koji bi nas zastupao u zemljama Zaljeva.

S Orbicom smo otvorili suradnju za tržište Poljske. Krenuo je izvoz u Izrael, Belgiju i Mađarsku. Ostvare li se projekcije iz razgovora koji su u završnoj fazi s dva velika kupca u SAD-u, te za Rusiju i Kinu već dogodine mogli bi se naći u situaciji da ne možemo zadovoljiti potražnju, naglasio je Bezmalinović.
 
(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz