U Beču održana turistička promocija Slavonije

Slika /slike 1/Turizam/slavonija u beču.jpg

Pod naslovom "Predstavljanje Slavonije, drugačija Hrvatska" u Beču je održana promocija bogate turističke ponude slavonskog područja, koja je organizirana od strane turističkih zajednica Slavonije i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču.

Pod naslovom "Predstavljanje Slavonije, drugačija Hrvatska" u utorak je u Beču održana promocija bogate turističke ponude slavonskog područja.

O povijesnim, prirodnim i turističkim posebnostima Slavonije, posebice lovačkom turizmu, govorile su direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković i direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić. Naglasile su veliku važnost predstavljanja Slavonije odnosno pozicioniranja slavonskog turističkog proizvoda  u Beču.

"Slavonija obiluje tradicionalnom ljubaznošću domaćina, kulturno-povijesnim spomenicima i mnoštvom atrakcija koje su tradicija više od 50 godina, poput Vinkovačkih jeseni, Brodskog kola, Đakovačkih  vezova", rekla je pred oko 40-tak austrijskih i hrvatskih novinara te poslovnih partnera Ružica Vidaković. Naglasila je da od novih turističkih proizvoda Slavonija nudi aktivnosti poput lovačkog i biciklističkog turizma, ali i foto safarija.

"Sa slavonskim biciklističkim stazama dio smo europskog  projekta Euro Velo", rekla je Vidaković. Napomenula je da posebno velik interes u posljednje vrijeme svjetska tržišta pokazuju za lov i ribolov. U to je uključeno čak i indijsko tržište pa je tako  posebno indijsko izaslanstvo bilo nedavno u promotivnom lovu u Brodsko-posavskoj županiji.Također je spomenula mogućnost pohađanja škole jahanja u općini Garčin, kao i posjet đakovačkoj ergeli.

"Predstavljanje "Drugačije Hrvatske", koja nudi iskustvo autentičnog života u ruralnom, kontinentalnom dijelu, koji obiluje vinogradima, plodnim ravnicama, nacionalnim parkovima, dvorcima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, etno selima poput Karanca i Stare Kapele, jako  je važno kako bi se što bolje i uspješnije turistički valorizirala Slavonija i Baranja", rekla je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

"Austrija je tradicionalno tržište s kojim Hrvatska iz godine u godinu ostvaruje sve bolje turističke rezultate", izjavio je Hini direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Beču Branimir Tončinić dodavši da je ove godine do kraja  listopada Hrvatsku posjetilo više od 1,4 milijuna austrijskih gostiju, koji su ostvarili više od 7,6 milijuna noćenja.

Turistička promocija Slavonije u Beču održana je u organizaciji turističkih zajednica Slavonije i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz