Tvrtka Končar - KET potpisala s bugarskim NEK-om Ugovor o projektu revitalizacije tri hidroelektrane

Slika /slike 1/Gospodarstvo/končar.jpg

Končar - Inženjering za energetiku i transport d.d (KET) će projekt revitalizacije bugarskih hidroelektrana provoditi zajedno sa češkim ČKD Blansko Holding a.s. i slovenskim Rudisom u okviru hrvatsko-češkog-slovenskog konzorcija. Suradnja između Končar - KET i bugarske Nacionalne energetske kompanije rezultat je rada gospodarske diplomacije Veleposlanstva RH u Sofiji putem kojega su uspostavljeni prvi kontakti između dva poduzeća.

Končar - KET će projekt revitalizacije bugarskih hidroelektrana provoditi zajedno sa češkim ČKD Blansko Holding a.s. i slovenskim Rudisom u okviru hrvatsko-češkog-slovenskog konzorcija. Riječ je o projektu revitalizacije hidroelektrana Belmeken PSHPP, Sestrimo HPP i Momina klisura HPP, koje su kaskadno smještene na rijeci Kriva reka - pritoci rijeke Marice. Projekt se odnosi na obnovu tri bugarske hidroelektrane ukupnog kapaciteta 1200 MW i vrijednoga gotovo 20 milijuna eura.

Ugovor o projektu revitalizacije hidroelektrana u Bugarskoj potpisali su ispred Končar - KET d.d. i u ime konzorcija, član Uprave Darijo Runjić, i glavni izvršni direktor bugarske Nacionalne električne kompanije EAD (NEK), Petar Iliev. Potpisivanju Ugovora nazočili su veleposlanici Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj, Nj.E. Ljerka Alajbeg i veleposlanik Češke Republike u Republici Bugarskoj, Nj.E. Dušan Strauch. Potpisivanju su također nazočili predstavnici Končar - KET-a, voditelj projekta, Tihomor Vunić, te član Uprave ČKD Bansko Holdinga, Jaroslav Okhatrin, kao i predstavnici NEK-a, Anastazija Markova, direktorica Uprave za proizvodnju i trgovinu, te Ani Hristova, voditeljica Odjela za proizvodnju električne energije u Upravi za proizvodnju i trgovinu.

Suradnja koja je uspostavljena potpisivanjem ovoga ugovora između Končar - KET i bugarske Nacionalne energetske kompanije rezultat je izvrsnog rada gospodarske diplomacije Veleposlanstva RH u Sofiji putem kojega su uspostavljeni prvi kontakti između dva poduzeća.

Predstavljanje renomirane hrvatske tvrtke Končar - KET u bugarskom NEK-u upriličena je u okvirima hrvatsko-bugarskog gospodarskog foruma koje je organiziralo Veleposlanstvo RH u Sofiji u svibnju 2016. godine i u suradnji s Bugarskom trgovinskom i industrijskom komorom te Hrvatskom gospodarskom komorom. 

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz