Posjet gospodarske delegacije pokrajini Friuli Venezia Giulia

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

U organizaciji Komore Zagreb i Turističke zajednice Zagrebačke županije organiziran je posjet gospodarske delegacije pokrajini Friuli Venezia Giulia. Tijekom posjeta razgovaralo se o zajedničkim projektima povezanima s korištenjem sredstava EU za prekograničnu suradnju.

U organizaciji Komore Zagreb i Turističke zajednice Zagrebačke županije od 17. do 19. svibnja organiziran je posjet gospodarske delegacije, koju je predvodio predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich, u kojoj su bili predstavnici vinogradara i turističkog sektora pokrajini Friuli Venezia Giulia. Domaćin posjeta bila je Gospodarska komora Udine.

Tijekom posjeta organiziran je sastanak s predstavnicima udinske komore, s kojom Komora Zagreb ima dugogodišnju uspješnu suradnju, a razgovaralo se o zajedničkim projektima povezanima s korištenjem sredstava EU za prekograničnu suradnju te je upućen poziv da gospodarska delegacija Gospodarske komore Udine posjeti Komoru Zagreb.

Gospodarstvo pokrajine Friuli Venezia Giulia sudjeluje s oko 10 posto u ukupnoj gospodarskoj razmjeni Hrvatske i Italije, koja iznosi oko pet milijardi eura.

Organizirani su posjeti i razgovori s Poljoprivrednim fakultetom Udine, gdje su predstavljena istraživanja genoma vinove loze tvrtki Vitis Rauscedo, vodećoj europskoj tvrtki u proizvodnji mlade cijepljene vinove loze autohtonih i međunarodnih sorti, tvrtki Simonutti Sirch, koji su vodeći stručnjaci za obrezivanje vinove loze, Vinarskom muzeju Pittaro te Udruženju vinara Colli Orientali koje je organiziralo posjete vinogradarima Marini Danieli i Paolu Rodaru.

(HGK)
 

Pisane vijesti | Događanja | Strana tržišta i prilike