Iz šibenskog NCP-a krenula isporuka megaponotna za luksuzne jahte u Monacu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_159783209_cr.jpg

Šibenski Nautical Center Prgin (NCP) ukrcao je i krenuo s isporukom šest megapontona za koje će se privezivati luksuzne jahte u marini Port Hercule u Monacu. Prije tog ukrcaja isporučeni su i pontoni za marinu u Crnoj Gori, a priprema se i isporuka za Kanadu.

Šibenski Nautical Center Prgin (NCP) u ponedjeljak ukrcao je i krenuo s isporukom šest megapontona, najvećih koje su ikada proizveli. Pontoni tipa M5320CO za koje će se privezivati luksuzne jahte u marini Port Hercule u Monacu široki su pet, a dugački 20 metara, a teže oko 55 tona.

Specifičnost ovakvog tipa pontona je što osim proturnih cijevi za vodovodne instalacije, dužinom cijelog pontona ima kanal širine jedan metar, a dubine 25 centimetara koji služi za postavljanje električnih kablova većih dimenzija s obzirom na to da će se na tom gatu vezivati mega jahte, doznaje ŠibenikIn iz Marinteka NCP.

Montaža pontonskog gata u Monacu mora biti izvršena prije utrke F1 Grand Prix koja je na rasporedu u nedjelju, 27. svibnja.

Marinetek još 2010. godine uspješno proizveo i instalirao tri gata sastavljena od tipskih Superyacht i Concourse pontonskih elemenata upravo za ovu marinu, tako da su klijenti očito zadovoljni pa sa zadovoljstvom nastavljamo ovu međunarodnu suradnju – kazao je za šibenski portal Nenada Čuke, direktor proizvodnje Marinetek NCP-a.

Budući da su, posla u NCP-u ne manjka. Čuka kaže kako će kanadski pontoni biti još i veći od ovih za Monaco i težit će oko 90 tona.

(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz