Uspješan nastup AIK-a i HGK na Foreign Direct Investment Expo

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214024960_cr.jpg

Izaslanstvo Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) sudjelovalo je na Foreign Direct Investment (FDI) EXPO u Londonu. U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu, hrvatsko izaslanstvo je održalo i niz sastanaka s potencijalnim partnerima vezano za mogućnosti daljnje promocije ulagačkih potencijala RH na britanskom tržištu, kao i nekolicinom potencijalnih ulagača u RH.

Izaslanstvo hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) predvođeno izvršnom koordinatoricom Službe za privlačenje investicija Anom Čulo i predstavnik Hrvatske gospodarske komore Siniša Košutić sudjelovali su na Foreign Direct Investment (FDI) EXPO koji je 16. i 17. svibnja ove godine održan u izložbenom prostoru ExCel u Londonu.

FDI EXPO se, uz sajmove The Business Show i Business Startup, tradicionalno održava u okviru najvećeg europskog sajma Going Global Live, namijenjenog potpori tvrtkama u širenju poslovanja na međunarodno tržište. Na FDI Expo-u, kojeg je posjetilo više tisuća ljudi, održano je preko pedeset seminara uglednih svjetskih stručnjaka i poslovnih ljudi, a posebno, u okviru FDI dijela, razna ministarstva, razvojne i investicijske agencije, poslovne zone, gospodarske komore te konzultanti predstavili su svoju ponudu i usluge.

Uz dijeljenje promotivnih materijala na hrvatskom štandu, predstavnici hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost i Hrvatske gospodarske komore pružali su zainteresiranim posjetiteljima korisne informacije o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku te održali promotivne prezentacije „Croatia: An Attractive & Competitive Investment Destination“. 

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu, hrvatsko izaslanstvo je održalo i niz sastanaka s potencijalnim partnerima vezano za mogućnosti daljnje promocije ulagačkih potencijala RH na britanskom tržištu, kao i nekolicinom potencijalnih ulagača u RH. Hrvatski štand je i ovaj put bio dobro posjećen, što svjedoči o sve većem zanimanju britanske publike za suradnju s poslovnim subjektima u Hrvatskoj.

(MVEP)
 

Pisane vijesti