Tvrtka Elda izvozi u više od 70 država svijeta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Tvrtka Elda orijentirana je isključivo na izvoz, a njeni proizvodi završavaju u više od 70 država svijeta, od Amerike, Indije, Kine, preko Novog Zelanda i Južnoafričke Republike do Europe.


Za Darija Marenića iz Nove Gradiške nema stajanja. Prije sedam godina, otkada mu je kineski inovator na sajmu elektronike u Las Vegasu predstavio elektroničku cigaretu, odmah je počeo razmišljati o tome što bi mogao napraviti u toj industriji. Njegova tvrtka Elda iz Nove Gradiške do tada se bavila TV prodajom, a onda je napravila zaokret.
 
Danas slove za jednog od najvećih proizvođača tekućine za elektroničke cigarete, a američki stručnjaci uvrstili su ih i na listu deset najkvalitetnijih proizvođača na svijetu. Elda uskoro otvara novi, veći proizvodni pogon, a već je spremna građevinska dozvola za izgradnju i opremanje još jednog novog.
 
'Proizvodit ćemo ono što najbolje znamo raditi, tekućinu za elektroničke cigarete. Kapacitet novoga pogona ukupno vrijednog 18,3 milijuna kuna bit će 10 milijuna bočica i 50 milijuna ampula različitih aroma godišnje', kaže Marenić.
 
Ovaj Novogradiščanin orijentiran je isključivo na izvoz, a njegovi proizvodi završavaju u više od 70 država svijeta, od Amerike, Indije, Kine, preko Novog Zelanda i Južnoafričke Republike do Europe. Tekućina za elektroničke cigarete najbolje se prodaje u Švicarskoj i Nizozemskoj. Prva, kažu, ozbiljna narudžba trebala bi krenuti i prema Rusiji, u kojoj, uvjereni su, imaju vrlo dobrog partnera.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz