Interes za Pametnom klupom 2 iz Austrije, Velike Britanije, Katara

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_140576308_cr.jpg

Za novu generaciju klupa “Smart Bench 2” mladog inovatora Ivana Mrvoša pokazan interes iz Austrije, Velike Britanije i Katara.

Mladi solinski inovator 20-godišnji Ivan Mrvoš predstavio je novu generaciju klupa “Smart Bench 2” odnosno “Pametne klube 2”.
 
"Nova verzija naravno je kvalitetnija i bolja od one prve klupe koja je javnost upoznala nakon instaliranja u srpnju, ovdje u Solinu“ kazao je Mrvoš, iznoseći detalje o toj novoj  klupi koja toliko oduševljava i strane poduzetnike pa ga već kontaktiraju za suradnju iz Austrije, Velike Britanije, ali i egzotičnog Katara.
 
A taj novi model, koji će zamijeniti onaj stariji, doduše samo šest mjeseci “star”, ima sljedeće: solarne ploče od 100 W (do sada je bilo 60 W) za koje je predviđena proizvodnja od 1000 Wh ljeti kada je intenzivna sunčeva energija, te 500 Wh zimi, kada je manje sunca.
 
Mrvoš je iznio i podatke kako je u šest mjeseci 28 instaliranih klupa imalo 12.000 korisnika, smanjeno je oko 440 kilograma CO2, te je proizvedeno 880 kWh energije. Sve zahvaljujući – pametnim klupama prve generacije, od kojih je prva postavljena u Solinu, a zatim njih šest u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu.
 
(Poslovni dnevnik)
 


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz