Tuna iz zadarskog arhipelaga stigla u Japan

Slika /slike/Foto s Google Drive poljoprivreda ribarstvo vinarstvo/jadranska tuna.png

U tokijskoj luci iskrcana je prva pošiljka tune iz zadarskog arhipelaga otkada je tvrtku Kali tuna kupila japanska kompanija J-Trading Inc. Predstavnici J-Trading-a uvjereni su kako hrvatska tuna ima potencijal postati prepoznatljivo ime na japanskom tržištu.
 

Dana 14. svibnja 2015. godine u tokijskoj luci iskrcana je prva pošiljka tune iz zadarskog arhipelaga otkada je tvrtku "Kali tuna" kupila japanska kompanija "J-Trading Inc.". Radi se o pošiljci od oko 140 tona ove u Japanu najcjenjenije ribe, koju je tvrtka J-Trading dopremila u posebnom brodu namijenjenom isključivo za tu svrhu.

Tuna se iz uzgajališta oko zadarskih otoka vadi ručno te prebacuje direktno na brod, čisti, reže i smrzava na – 60 °C, u kojem obliku i stiže u Japan te kreće u daljnju distribuciju. Među mušterijama tvrtke J-Trading nalaze se i neki od većih lanaca sushi restorana, što je i primarno tržište za svu tunu prodanu u Japanu.

Predstavnici kompanije J-Trading uvjereni su kako hrvatska tuna, zahvaljujući izvrsnom omjeru masnog tkiva i vrhunskoj kvaliteti, ima potencijal postati prepoznatljivo ime na japanskom tržištu. Iskrcavanju do sada najveće pošiljke zadarske tune u Tokiju prisustvovali su predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske te Ureda Hrvatske turističke zajednice u Japanu.


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz