Ericsson Tesla modernizira IPKO-vu infrastrukturu

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i kosovski telekomunikacijski operator IPKO potpisali su okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće razdoblje. Ugovor je vezan uz modernizaciju IPKO-ve radio pristupne i mikrovalne mreže. IPKO-va postojeća 2G mreža bit će modernizirana novim Ericssonovim RBS 6000 baznim stanicama i novim čvorovima u jezgrenom dijelu radio pristupne mreže.
 

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i kosovski telekomunikacijski operator IPKO potpisali su okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće razdoblje.

Ugovor je vezan uz modernizaciju IPKO-ve radio pristupne i mikrovalne mreže. IPKO-va postojeća 2G mreža bit će modernizirana novim Ericssonovim RBS 6000 baznim stanicama i novim čvorovima u jezgrenom dijelu radio pristupne mreže.

Partnerstvo dviju kompanija započeto je 2007. ugovorom na temelju kojeg je Ericsson Nikola Tesla kosovskom operatoru u rekordnom roku isporučio i integrirao cjelovitu GSM mrežu. Uslijedio je ugovor o uslugama upravljanja te više ugovora vezanih uz hardverske i softverske nadogradnje.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević istaknula je kako je vrlo zadovoljna nastavkom suradnje i zato što je „IPKO prepoznao Ericssonovo tehnološko liderstvo i kvalitetu naših usluga“.

"Ovaj ugovor strateški je važan s obzirom da je temelj za proširenje IPKO-ve 3G mreže, kao i uvođenje 4G mreže, a mikrovalnu mrežu ćemo modernizirati i po potrebi proširivati. Ericsson Nikola Tesla će u području radio pristupne i mikrovalne mreže u narednim godinama biti jedini isporučitelj. Naše partnerstvo očituje se u bliskoj suradnji naših i IPKO-vih stručnjaka na temelju koje će IPKO kosovskim korisnicima i nadalje isporučivati najnaprednije usluge mobilne komunikacije“, rekla je Kovačević .

"IPKO-v strateški cilj je ostati najbolji pružatelj mobilnih usluga na Kosovu i isporučivati najvišu kvalitetu proizvoda, usluga i tehnologija našim korisnicima. Naš produžetak partnerstva s renomiranim isporučiteljem poput Ericssona Nikole Tesle Tesla omogućit će nam da i dalje budemo korak ispred tržišta i našim korisnicima osiguramo najbolju ponudu“, izjavio je Robert Erzin, izvršni direktor IPKO-a.


(Banka)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz