Tri hrvatske tvrtke stvaraju mrežu cloud točaka po Europi

Slika /slike/Foto s Google Drive gospodarstvo/shutterstock_128623757.jpg

Setcore je prvi hrvatski ponuđač privatnog clouda, koji se nalazi u Zagrebu, Beču i Budimpešti, od iduće godine podići će se u Beogradu, a u planu je i jedan u Frankfurtu.

 
Setcore je prvi hrvatski ponuđač privatnog clouda koji ima globalne ambicije. Riječ je proizvodu koji su zajednički razvile hrvatske IT tvrtke ITSoft, Hema Solutions i Aduro ideja, a kojima je cilj stvoriti niz točaka preko kojih se izravno možete spojiti na njihovu mrežu podatkovnih centara zvanu Setcor, i sve to mimo interneta, odnosno bez bojazni od cybernapada. I dok se postojeće komunikacije odvijaju preko telekomunikacijskih čvorova, Setcor je ove godine postavio prva tri, kako ih naziva cloud čvora.
 
U Hrvatskoj koristimo sigurne data centre od PCK i MStarta, a u Beču u data centru od Interxiona i taj se popis može dalje širiti prema potražnji iz inozemstva.
 
Kompanijama omogućujemo da pređu u cloud kroz punu kontrolu nad cijelom svojom IT infrastrukturom, kažu u Hemi.
 
Nalaze se u Zagrebu, Beču i Budimpešti. Iduće godine podići će se cloud čvor u Beogradu, a u planu je i jedan u Frankfurtu. Krešo Troha, direktor ITsofta kaže da žele ukinuti fizičku prepreku između korisnika i kvalitetnih data centara
 
(Poslovni dnevnik)
 

Pisane vijesti