Sudjelovanje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Španjolskoj na 22. Sajmu IMEX Madrid

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Ovogodišnji IMEX okupio je gospodarske savjetnike iz 63 zemlje, koji su kroz pojedinačne sastanke sa zainteresiranim posjetiteljima i izlagačima imali priliku podijeliti informacije o poslovanju i mogućnostima za investiranje u svojim zemljama. Zabilježen je interes tvrtki za pronalaženjem distributera i partnera u Hrvatskoj, izvoz proizvoda na hrvatsko tržište i mogućnost ulaganja u daljnji razvoj poslovanja, kao i interes tvrtki koje nude konzalting, porezne i druge usluge za strane tvrtke na španjolskom tržištu.

U  organizaciji časopisa Moneda Única (https://www.monedaunica.net/) te pod pokroviteljstvom Autonomne zajednice i Gradskog vijeća Madrida, Španjolske gospodarske komore, Španjolske agencije za izvoz i ulaganja ICEX, Španjolske udruge poslovnih organizacija CEOE te državne kreditne agencije ICO, u Madridu je od 27. do 29. veljače 2024. održan 22. Sajam IMEX - Tjedan internacionalizacije (https://imex.impulsoexterior.net/).

IMEX je međunarodni poslovni i vanjskotrgovinski sajam koji se u različitim terminima tijekom godine održava  u Madridu, Andaluziji, Kataloniji, Valenciji te Autonomnim zajednicama Castilla-La Mancha i Castilla - Leon.

Potičući internacionalizaciju tvrtki u novim scenarijima globalnog tržišta, IMEX je forum za sklapanje poslova, kontakata i stjecanje novih poslovnih partnera na međunarodnim tržištima.

Uz izlagački dio sajma i networking, održani su također i okrugli stolovi i predavanja usmjerena na četiri glavne teme: primjena umjetne inteligencije u razvoju poslovanja; poticaji s Afričkog kontinenta; uloga luka u internacionalizaciji te uloga poljoprivredno-prehrambenog sektora u globalnom kontekstu.

Sudionici IMEX-a su predstavnici administrativnih i financijskih institucija te predstavnici tvrtki koje izravno ili neizravno posluju s inozemstvom. Najveći dio sudionika i posjetitelja IMEX-a, uz španjolske tvrtke, tradicionalno su predstavnici tvrtki zemalja Latinske Amerike i Afrike.

Ovogodišnji IMEX okupio je i gospodarske savjetnike iz 63 zemlje, koji su kroz pojedinačne sastanke sa zainteresiranim posjetiteljima i izlagačima imali priliku podijeliti informacije o poslovanju i mogućnostima za investiranje u svojim zemljama.

Mogućnosti poslovanja i investiranja u Hrvatskoj predstavila je Daniela Lučev, savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Madridu. Zabilježen je interes tvrtki za pronalaženjem distributera i partnera u Hrvatskoj, izvoz proizvoda na hrvatsko tržište i mogućnost ulaganja u daljnji razvoj poslovanja, kao i interes tvrtki koje nude konzalting, porezne i druge usluge za strane tvrtke na španjolskom tržištu.

(MVEP)

 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz