Novi ugovori Ericssona NT vrijedni gotovo pet milijuna eura

Slika /slike 1/Gospodarstvo/ENT na Kosovu.jpg

Ericsson Nikola Tesla je s HT Mostarom ugovorio implementaciju najnovije tehnološke inačice Ericsson Evolved Packet Core (EPC) i Diameter Signalling Controller (DSC) rješenja. S kosovskim operatorom IPKO ugovoreno je nekoliko projekata modernizacije i održavanja jezgrene mreže. Iz Ericsson NT-a navode kako su ugovoreni i projekti modernizacije i održavanja mobilnih mreža na drugim izvoznim tržištima.

Kompanije Ericsson Nikola Tesla potpisala je niz novih ugovora vrijednih gotovo pet milijuna eura, a vezani su uz modernizaciju i održavanje komunikacijskih mreža i digitalnu transformaciju društva, izvijestili su u utorak iz kompanije.

Tako je s HT Mostarom ugovorena implementacija najnovije tehnološke inačice Ericsson Evolved Packet Core (EPC) i Diameter Signalling Controller (DSC) rješenja.

Realizacijom ovog ugovora HT Mostar će modernizirati i dodatno proširiti postojeće rješenje paketske jezgrene mreže te omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje kao i kreiranje novih naprednih usluga.

S kosovskim operatorom IPKO ugovoreno je nekoliko projekata modernizacije i održavanja jezgrene mreže, a iz Ericsson NT pritom izdvajaju dva projekta.

Riječ je o uvođenju VoLTE funkcionalnosti koji će korisnicima IPKO-a omogućiti poboljšanu govornu uslugu preko LTE/4G mreže. Implementirat će se i Mobile Number Portability funkcionalnost koja će, u skladu sa zahtjevima i pravilima propisanim od strane regulatorne agencije, korisnicima omogućiti promjenu operatora uz zadržavanje postojećeg broja.

Iz Ericsson NT-a u priopćenu navode kako su ugovoreni i projekti modernizacije i održavanja mobilnih mreža na drugim izvoznim tržištima.

U području digitalnog društva, u Hrvatskoj je ugovoren niz poslova vezanih uz digitalnu transformaciju zdravstva, zemljišne administracije, javne uprave i sigurnosti, poslovnih komunikacija, prometa i održivosti (Smart Energy).

Svi navedeni poslovi imaju pozitivan učinak na daljnji razvoj gospodarstva te dostupnost i kvalitetu javnih usluga, navode iz kompanije.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz