Hrvatska rosé vina na prestižnom natjecanju osvojila 17 medalja

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/rh vina.jpg

Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles, hrvatski vinari osvojili su 17 medalja od kojih osam zlatnih i devet srebrnih, priopćila je u petak Hrvatska gospodarska komora (HGK). Uz Decanter i International Wine Challange, Concours Mondial de Bruxelles najznačajnije je svjetsko ocjenjivanje vina.

Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles, hrvatski vinari osvojili su 17 medalja od kojih osam zlatnih i devet srebrnih, priopćila je u petak Hrvatska gospodarska komora (HGK).

To je velik uspjeh s obzirom da je većina od 33 pristigla uzorka iz Hrvatske dobila visoke ocjene i nagrađena medaljom, kažu u komori.

Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatinske vinarije Grabovac, Prović, Testament i Ško vina, a četiri istarske, dvjema su nagrađena vina Agrolagune te rosé vina vinarija Bastian i Fakin.

Hrvatska je osvojila i devet srebrnih medalja - nagrađena su dalmatinska vina vinarija Fiolić i Merga Victa, pet srebrnih medalja otišlo je u Slavoniju vinarijama Belje, Kutjevo, Markota, Royal Hill i Jakovac te po jedna u Istru i Bregovitu Hrvatsku vinarijama Dešković i Bedekovich.

Uz Decanter i International Wine Challange, Concours Mondial de Bruxelles najznačajnije je svjetsko ocjenjivanje vina.

Na natjecanju u Splitu zabilježen je rekordan broj prijavljenih uzoraka rosé vina, ukupno je stiglo 1.205 uzoraka iz 32 zemlje. Dodijeljeno je ukupno 13 velikih zlatnih medalja, 168 zlatnih te 210 srebrnih.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz