Stjepanu Šafranu i njegovu Metal Productu nagrada European Business Awards

Slika /slike 1/Gospodarstvo/šafran.jpg

Tvrtka Metal Product, čiji je osnivač Stjepan Šafran, ovogodišnji je pobjednik u izboru za europskog poduzetnika godine, a nagrada European Business Awards 2019 je Šafranu dodijeljena je u Varšavi.

Tvrtka Metal Product, čiji je osnivač Stjepan Šafran, ovogodišnji je pobjednik u izboru za europskog poduzetnika godine, a nagrada European Business Awards 2019 je Šafranu dodijeljena je u srijedu navečer u Varšavi, izvijestili su u četvrtak iz Metal Producta.

European Business Awards (EBA) jedno je od najvećih poslovnih natjecanja, sa sjedištem u Londonu u Velikoj Britaniji. Na dvodnevnom skupu u Varšavi okupilo se više od 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe, pod pokroviteljstvom RSM-a, a sinoć su na prigodnoj svečanosti dodijeljene i nagrade u 20 kategorija.

"Stjepan Šafran proglašen je pobjednikom nakon završnog ocjenjivanja sudaca, a Metal Product odabran je među više od 150.000 poduzeća iz 33 zemlje koje su ušle u natjecanje. U rigoroznom ocjenjivanju neovisnih sudaca 2.753 tvrtke su u srpnju proglašene 'Ones to Watch' (poduzeće na koje treba obratiti pozornost), a nakon daljnjeg detaljnog razmatranja u rujnu su 363 tvrtke proglašene nacionalnim pobjednicima", obrazlaže se u priopćenju.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave European Business Awardsa Adriana Trippa da je Metal Product postigao zlatni standard za poslovnu izvrsnost osvajanjem ove nagrade. "Oni su moćan primjer poslovanja, suočavanja sa izazovima iznimno konkurentnog svjetskog tržišta, postižući fenomenalan uspjeh i pozitivno doprinoseći svijetu u kojem živimo. Oni zaslužuju ovaj uspjeh i želimo im sve najbolje", istaknuo je Tripp.

Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere, uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera", rekao je Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, koji je svoj govor završio pozivom svim prisutnim tvrtkama da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo.

Metal Product obiteljska je proizvodna tvrtka specijalizirana za obradu metala osnovana 1967. godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja opreme za energetski sektor, ali proizvodi opremu i za druge industrije. Međunarodno je orijentirano poduzeće s više od 80 posto prihoda od inozemnih partnera s kojima surađuje više od 25 godina. Tijekom proteklih pet godina Metal Product je uložio značajna sredstva u širenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija. Ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz