PharmaS izvoznik hrvatskih proizvoda u segmentu probiotika

Slika /slike 1/Zdravlje/shutterstock_194007911.jpg

Farmaceutska tvrtka PharmaS ove godine slavi 10 godina poslovanja. PharmaS trenutno posluje u 20 zemalja svijeta, bilježi 30 postotnu godišnju stopu rasta, a u portfelju trenutno imaju preko 200 proizvoda.

Farmaceutska tvrtka PharmaS ove godine slavi 10 godina poslovanja. Kako je poznato PharmaS je krenuo 2009.godine kao greenfield projekt uz izgradnju pogona u Popovači, a tvrtka danas zapošljava 160 stručnjaka, druga je po volumenu u bolničkom segmentu u Hrvatskoj, te je kroz izvoz prisutna u 20 zemalja.

PharmaS je u ovoj godini potpisao važan ugovor s američkim Abbottom za plasman na 61 tržište, a nedavno su od Atlantica preuzeli Fidifarm s brendom Dietpharm.

Prije 10 godina počeli smo kao greefield investicija u generičku farmaceutsku kompaniju regije, i nakon par godina traženja pronašli smo svoj segment, a danas s ponosom možemo reći kako smo jedna od vodećih kompanija u bolničkom segmentu i izvoznik hrvatskih proizvoda u segmentu probiotika“, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić, te dodao kako je PharmaSov cilj u sljedećih nekoliko godina postati lider u segmentu dodataka prehrani u regiji.

PharmaS trenutno posluje u 20 zemalja svijeta, bilježi 30 postotnu godišnju stopu rasta, a u portfelju trenutno imaju preko 200 proizvoda.

(Poslovni dnevnik)

 



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz