Statnett: Ponuda Dalekovoda za izgradnju dalekovoda najkvalitetnija

Slika /slike 1/Gospodarstvo/Dalekovod u Švedskoj.jpg

Iz Dalekovoda su izvijestili da je norveška kompanija Statnett njihovu ponudu odabrala kao najkvalitetniju prema kriterijima natječaja za izgradnju novog dalekovoda, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne odluke Statnetta.

Iz Dalekovoda su u petak izvijestili da je norveška kompanija Statnett njihovu ponudu odabrala kao najkvalitetniju prema kriterijima natječaja za izgradnju novog dalekovoda, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne odluke Statnetta.

Norveški Statnett, kompanija za prijenos električne energije, poslala je obavijest kako je, nakon evaluacijskog procesa, ponuda Dalekovoda odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda između trafostanica Skillemoen i Skaidi u ukupnoj dužini 89 kilometara, navodi se u priopćenju.

Projekt uključuje i razmještanje i dogradnju pet postojećih 132 kV vodova, a specifičan je po tome što će se, zbog pozicije na krajnjem sjeveru Norveške, više od 300 kilometara sjeverno od Tromsoa, graditi u arktičkim vremenskim uvjetima.

Vrijednost radova koji bi se trebali realizirati do kraja 2022. godine je više od 52 milijuna eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne investicijske odluke kompanije Statnett, ističu iz Dalekovoda.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz