Stanić Beverages usmjeren na jačanje izvoza

Slika /slike/strelice rasta/shutterstock_84715165_cr.jpg

Tvrtka Stanić Beverages, koja je vlasnik Juicy portfelja, uz otvaranje nove tvornice voćnih sokova i napitaka u BiH najavljuje daljnje izvozno širenje na tržišta EU, CEFTA-e te Bliskog istoka.

Tvrtka Stanić Beverages, koja je vlasnik Juicy portfelja, uz otvaranje nove tvornice voćnih sokova i napitaka u BiH vrijedne 6,1 milijun eura, najavljuje daljnje širenje na tržišta EU, CEFTA-e te Bliskog istoka.

Kako bi proizvodnim kapacitetima pratili prodajne planove danas se svečano otvara nova punionica u Kreševu u BiH u kojoj će raditi više od 60 zaposlenika, priopćili su u petak iz tvrtke Stanić Beverages, koja je 2013. od Jamnice kupila punionicu sokova u Jastrebarskom i preuzela brendove sokova Juicy.

Proizvodnja iz nove tvornice trebala bi biti dostatna za zadovoljavanje trenutne potražnje za Juicyjem u BiH i u široj regiji, dok će se tvornica u Jastrebarskom fokusirati na pokrivanje potražnje u Hrvatskoj i planiranog jačeg izvoza na tržišta zemalja EU, ističu iz te tvrtke. Planiraju također jačanje nastupa Juicyja u Sloveniji i Litvi, a posebna pažnja je usmjerena na otvaranje novih tržišta poput Švedske i Švicarske.

U prvih pet mjeseci ove godine u Hrvatskoj prodano je oko 250.000 litara voćnih sokova i napitaka iz proizvodnog asortimana Stanić Beverages više u odnosu na isto razdoblje 2014., što predstavlja ukupni rast prodaje za 4 posto. Od toga je prodaja brenda Juicy porasla za 5 posto, a brenda Juicy Vita za čak 14 posto, navodi se u priopćenju.

Rast na tržištu, kako ističu iz tvrtke, pratilo je zapošljavanje novih kadrova. Tvrtka Stanić Beverages d.o.o. danas u Hrvatskoj zapošljava 97 djelatnika, a samo je ove godine zaposleno njih 34.

Planira se proširiti prisutnost i prodaju Juicyja na tržištima regije, posebno na tržištima članica CEFTA-e i u Turskoj. Također su prošlog mjeseca isporučene prve količine Juicy sokova prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Vlasnik tvrtke Svjetlan Stanić ističe kako su uspjeli ostvariti sve ono što su planirali i što su najavili prilikom preuzimanja Juicyja te da će u idućem razdoblju dodatno ojačati poziciju snažnog regionalnog igrača na tržištu voćnih sokova i napitaka.

Stanić Grupa je krajem 2013. od Jamnice, tvrtke iz sastava Agrokora, za 45 milijuna eura kupila punionicu sokova u Jastrebarskom te preuzela brendove sokova pod nazivima Juicy, TO, Juicy Fruits, Juicy Kids i Juicy Vita.
 
 
(HINA)
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz