Dalekovod pred potpisivanjem novog unosnog ugovora u Ukrajini

Slika /slike/Foto s Google Drive gospodarstvo/shutterstock_155731067.jpg

Dalekovod je pred potpisivanjem novog unosnog ugovora u Ukrajini u vrijednosti od 43 milijuna eura. Drugi kvartal i izvozna ofenziva donijeli su više od 110 milijuna eura novih izvoznih poslova koji su sklopljeni ili se to uskoro službeno očekuje.


Dalekovod je pred potpisivanjem novog i to vrlo unosnog ugovora u Ukrajini, priopćeno je iz te kompanije putem Zagrebačke burze u utorak.

"Tvrtka Dalekovod primila je službenu obavijest od ukrajinske nacionalne elektroenergetske kompanije Ukrenergo o dodjeli posla nadogradnje i modernizacije transformatorske stanice Kyivska na projektu izgradnje 750 kV dalekovoda Rivne – Kijev, Lot 3", priopćeno je iz Dalekovoda. Potpis ugovora vrijednog više od 43 milijuna eura očekuje se uskoro, neslužbeno u srpnju.

Knjiga ugovorenih poslova za ovu je godinu potpuno popunjena, a novi poslovi ubrzano se ugovaraju na inozemnim tržištima i za naredno razdoblje, potvrdio je predsjednik Uprave Dalekovoda Paško Vela.Drugi kvartal i izvozna ofenziva Dalekovoda donijeli su više od 110 milijuna eura novih izvoznih poslova koji su sklopljeni ili se to uskoro službeno očekuje.

Dalekovod je prošlog tjedna s istim ukrajinskim naručiteljem već sklopio posao vrijedan više od 10 milijuna eura. Riječ je o dijelu velikog "Power transmission" projekta modernizacije ukrajinskog elektroenergetskog sustava, a uključuje nabavu visokonaponske opreme za 750 kV trafostanicu Vinnica. Desetak dana prije toga, početkom lipnja, potpisao je i s norveškim Stattnetom, renomiranom tvrtkom za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, ugovor koji iznosi više od 60 milijuna eura, po principu 'ključ u ruke' što uključuje izgradnju dvije dionice dalekovoda ukupne dužine više od 100 kilometara.

Nakon dobrih vijesti iz Norveške i Ukrajine, u Dalekovodu s optimizmom očekuju rezultat aktualnog tendera u Finskoj koji će biti poznat za nekoliko tjedana. Na finskom tržištu Dalekovod još nije djelovao, a u konkretnom slučaju natječe se za  posao vrijedan 30 milijuna eura.

U tijeku je i pretkvalifikacija za nove poslove u Norveškoj gdje se očekuje početak otvaranja serije natječaja tijekom jeseni, te krajem ove i početkom iduće godine. Očekuje se i otvaranje tendera na Kosovu, gdje je Dalekovod već prisutan, te niz tendera u Albaniji. "Nakon višegodišnjeg zastoja u Albaniji se u 2016. pripremaju veliki projekti, a ukupna vrijednost tendera iznosi 100 milijuna  eura", kaže Vela. 

Dalekovod u ovoj godini planira 1,2 milijardi kuna prihoda, no moguć je prebačaj.



(Tportal/Zagrebačka burza/Poslovni dnevnik)


Pisane vijesti | Strana tržišta | Uspješne priče