Slavonija DI preko Javor Furnira postaje regionalni lider

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_109910375_cr.jpg

Slavonija drvna industrija d.o.o., koji ima ambicije postati lider u ovoj branši, izvozi preko 70 posto proizvodnje na zahtjevno tržište zemalja Europske unije nastojeći pridobiti povjerenje konstantnom kvalitetom.


Slavonija drvna industrija d.o.o., koji ima ambicije postati lider u ovoj branši, ima pet tvornica – tvornicu piljene građe, parketa, rezanog i ljuštenog furnira te namještaja i preko 70 posto proizvodnje izvozi na zahtjevno tržište zemalja Europske unije nastojeći pridobiti povjerenje konstantnom kvalitetom. Predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik je Mato Ravlić, direktorica društva je Martina Ravlić Janković, a temeljni kapital društva je, prema internetskoj stranici društva, 25,6 milijuna kuna.

Širom Europe izvoze čak 95 posto svoje proizvodnje, a zanimljivo je kako se, upravo u 2014. godini kad je Ikea došla u Hrvatsku, uspjela probiti i na švedsko tržište. Među prvima su krenuli i u 17 milijuna eura vrijedan projekt gradnje kogeneracijskog postrojenja u kojemu će proizvoditi toplinsku energiju za vlastite potrebe. Lanjski prihodi Slavonije DI bili su veći od 100 milijuna kuna.

Slavonskobrodski drvoprerađivač Slavonija DI preuzela je posrnulog slovenskog drvoprerađivača Javor Furnir, a obvezala se i da će zadržati 40 zaposlenih pa je vlasnik već započeo razgovore s radnicima oko radnih i financijskih uvjeta koje im nudi i mogućim novim ugovorima o radu.

(Glas Slavonije)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike