IRB jedan je od partnera na projektu ELAN mreža

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_195790583_cr.jpg

Institut Ruđer Bošković (IRB) jedan je od partnera na projektu ELAN mreža koji okuplja preko 30 europskih i latinoameričkih institucija i tvrtki.

Tako je projekt ELAN mreža usmjeren na uspostavljanje mehanizama potpore inovativnim malim i srednjim tvrtkama u njihovim naporima u transferu tehnologije na nova tržišta s posebnim naglaskom na sektore kao što su obnovljivi izvori energije, biotehnologija i bioekonomija, tehnologije vezane uz okoliš, zdravlje, informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT), nanotehnologije i novi materijali.

IRB je s još nekoliko europskih partnera član inicijalne grupe koja bi trebala potaknuti ostvarivanje ovih ciljeva kroz dostavljanje relevantnih informacija o stanju tržišta, pronalaženju izvora financiranja, ili pak kroz stvaranje mreže tehnoloških centara koji su spremni podržati razvoj novih ideja te povezivanja sa zainteresiranim investitorima.

Maja Dutour Sikirić, koordinatorica IRB tima, predstavljajući projekt kazala je kako je EU tijekom krize zaključila da mali i srednji poduzetnici imaju problema s veličinom tržišta i da trebaju izaći na neka nova. A Latinska Amerika, dodala je, danas je stabilno tržište.

Inače, voditelj projekta je vodeća španjolska R&D organizacija Tecnalia.

(Privredni vjesnik)
 



Vijesti iz medija | Strana tržišta | EU mehanizmi podrške