Porast izvoza hrvatskih proizvođača putem Spara

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_84715165_cr.jpg

Nastavlja se rast izvoza hrvatskih proizvođača u Sparove trgovine u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj, koji je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci dosegnuo stopu od 25 posto.


Trgovački lanac Spar Hrvatska u srijedu je izvijestio da se nastavlja rast izvoza hrvatskih proizvođača u njegove trgovine u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj, koji je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci dosegnuo stopu od 25 posto.
 
Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, hrvatski ogranak Spara omogućio je brojnim domaćim proizvođačima plasman proizvoda na tržište cijelog koncerna. "Rezultat uspješne suradnje s hrvatskim proizvođačima u 2014. bio je izvoz njihovih proizvoda u vrijednosti oko 50 milijuna eura prometa kroz Spar trgovine u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji", navode iz Spara Hrvatska. Posebno veseli, kažu, što je ove godine nastavljen rast izvoza, koji je u prva tri kvartala povećan za čak 25 posto u odnosu na prošlu godinu.
 
Osim velikih hrvatskih proizvođača koji su u prošloj godini plasirali svoje proizvode kroz Spar trgovine kao što su PIK Vrbovec, Gavrilović, Ledo, Podravka, Zvijezda, Dukat, Jamnica, uspjeh su postigli i manji hrvatski proizvođači, koji su ove godine svoje proizvode ponudili europskim kupcima uz potporu Spar Hrvatska.

Promet od 50 milijuna eura u prošloj godini te rast izvoza od 25 posto izvoza u ovoj godini na tržište Mađarske, Austrije i Slovenije, nesumnjivo su argument koji ide u prilog Sparovoj politici suradnje s hrvatskim proizvođačima, ističu iz tog trgovačkog lanca.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz