Samoborska tvrtka svoje uređaje izvozi u Kinu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_195790583_cr.jpg

U vrijeme kad je Kina postala sinonim za zemlju iz koje se uvozi elektronika, tvrtka Geolux iz Samobora uspješno izvozi specijalizirane uređaje u Kinu.

Tvrtka Geolux započela je s izvozom senzora za mjerenje brzine protoka vode u Kinu. Kroz suradnju s kineskom tvrtkom Eagle Technologies, koja se bavi poslovima projektiranja i izgradnje sustava za upravljanje vodenim resursima u Kini, Geoluxovi senzori ugrađeni su u sustav za nadzor i upravljanje navodnjavanjem u pokrajini Hetao u sjeverozapadnoj Kini. Sustav je izgrađen po narudžbi kineskog Ministarstva za upravljanje vodenim resursima, te je pušten u rad početkom srpnja 2016.
 
U vrijeme kad je Kina postala sinonim za zemlju iz koje se uvozi elektronika, tvrtka iz Samobora uspješno izvozi specijalizirane uređaje za beskontaktno mjerenje brzine protoka vode u Kinu.

Geolux, koji posluje od 2007. godine, specijalizirao se za razvoj senzora zasnovanih na radarskoj tehnologiji, poput radarskih senzora za mjerenje brzine vozila na cesti i detektora pokreta za korištenje u sustavima perimetarske zaštite. Najnoviji proizvod tvrtke Geolux je mjerač brzine protoka vode, koji precizno određuje brzinu vodenog toka bez potrebe za uranjanjem senzora u vodu.
 
Tomislav Grubeša, tehnički direktor Geoluxa, objašnjava detalje o proizvodu. "Geolux je razvio beskontaktne mjerače brzine protoka vode za primjenu kod otvorenih tokova poput rijeka i kanala za navodnjavanje. Prednost beskontaktnih mjerača pred klasičnim, mehaničkim mjeračima koji se uranjaju u vodu je u bitno boljoj preciznosti mjerenja i manjim troškovima održavanja. Mehanički mjerači imaju problem s nečistoćama u vodi koje se talože oko uronjenog mjerača i ometaju mu rad", kaže Grubeša.
 
Nakon uspješnog puštanja u rad prvog sustava s Geoluxovim senzorima protoka vode, u pripremi su novi projekti za istog naručitelja. Do kraja rujna 2016. opremit će se dodatnih 110 lokacija senzorima za mjerenje protoka vode, koje će Geolux isporučiti u Kinu tokom srpnja 2016.
 
Geolux  većinu prihoda ostvaruje kroz izvoz, a prošle je godine, prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, imao prihod od 1,12 milijuna kuna. 
 
(Poslovni dnevnik)
 
 
 

Vijesti iz medija | Hrvatski izvoz