Osam hrvatskih tvrtki predstavit će se na sajmu videoigara Gamescom

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_173658530.jpg

Hrvatska će i ove godine, treći put zaredom, imati svoje predstavnike na sajmu Gamescom 2016., najvećem svjetskom sajmu videoigara, koji će se od 17. do 21. kolovoza održati u u njemačkom gradu Koelnu.

Hrvatska će i ove godine, treći put zaredom, imati svoje predstavnike na sajmu Gamescom 2016., najvećem svjetskom sajmu videoigara, koji će se od 17. do 21. kolovoza održati u u njemačkom gradu Koelnu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Ove godine svoje novitete na sajmu Gamescom predstavit će osam hrvatskih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara - Reboot, LGM Games, Iron Ward, Exordium Games, Gamepires, Croteam, 2X2 Games i Lion game Lion.

"Na sajmu se ove godine očekuje oko 1.000 izlagača iz 45 zemalja te oko 350.000 posjetitelja. Hrvatski izložbeni prostor bit će trostruko veći u odnosu na prošlu godinu i prvi put idejno riješen te će omogućiti izlagačima prikladnije uvjete za poslovne razgovore i kontakte", kazao je Ante Vrdelja, tajnik Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Dodao je da će na sajmu također biti objavljeno da je Hrvatska primljena u Europsku federaciju game developera, što će omogućiti hrvatskim tvrtkama pristup potporama iz programa EU-a Kreativna Europa.

Tajnik Udruženja za IT HGK Igor Škevin kazao je da se HGK odlučio poduprijeti tu industriju s obzirom na činjenicu da te tvrtke gotovo 100 posto svojih prihoda ostvaruju na inozemnim tržištima.

 "Razvoj računalnih igara najbrže je rastući segment informatičke industrije u Hrvatskoj, koji bilježi godišnji rast prihoda i broja zaposlenih iznad 50 posto te gotovo 100 posto proizvoda izvozi na inozemna tržišta",  istaknuo je.

HGK sufinancira 50 posto troškova nastupa hrvatskih izlagača na sajmu u Kolenu.

Andrej Levenski iz tvrtke Gamepires dodao je da su takvi sajmovi dobra prilika za predstavljanje hrvatskih tvrtki na svjetskoj sceni, uspostavljanje kontakata s medijima, dobavljačima i izdavačima, kao i za sklapanje ugovora.

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Događanja