Promotivni film TZ Kvarnera osvojio nagradu na festivalu u Berlinu

Slika /slike 1/Turizam/tz kvarner u berlinu.jpg

Promotivni film Turističke zajednice Kvarnera, film “Make Your Own Movie” osvojio je  prestižnu nagradu na filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu, u velikoj konkurenciji filmova iz cijeloga svijeta. Riječ je o filmu u kojemu su tijekom nešto više od tri minute prikazane ljepote kvarnerskih turističkih destinacija, a snimljen je u produkciji Filmerije i Kinoteke.

Promotivni film Turističke zajednice Kvarnera, film “Make Your Own Movie” osvojio je  prestižnu nagradu na filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu, u velikoj konkurenciji filmova iz cijeloga svijeta, priopćili su u srijedu iz TZ Kvarnera.

Riječ je o filmu u kojemu su tijekom nešto više od tri minute prikazane ljepote kvarnerskih turističkih destinacija, a snimljen je u produkciji Filmerije i Kinoteke.

Redatelj i urednik filma je Sanjin Stanić, koji je, zajedno s Ljubom Zdjelarevićem, i producent, a u suradnji s Edijem Mužinom, potpisuje i scenarij.  Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić, Marina Musulin.
Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov izjavila je da je iznimno ponosna zbog tog svjetskog priznanja.

„Kad smo krenuli u projekt izrade filma, htjeli smo naš predivni Kvarner pokazati iz drugog kuta, na inovativan način i stvoriti kvalitetan promocijski alat i sadržaj, čiju je stvarnu vrijednost prepoznala i nagradila sama filmska struka,“ kazala je.

Dodala je da na Youtube kanalu film ima gotovo 70 tisuća pregleda te da se očekuje kako će se nakon nagrade gledanost povećati jer će o filmu pisati mediji iz cijelog svijeta, a Kvarner privući nove goste.

Dodjela nagrada održana je tijekom svjetskog turističkog sajma ITB u Berlinu koji se održava od 5. do 7. ožujka. Svake godine na filmski festival prijavi se više od stotinu filmova iz cijelog svijeta, a nezavisni ocjenjivački sud, kojeg čini 45 stručnjaka, izabire najbolje.

Promotivni film „Make your own movie“ može se pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=qBRITjRyoSs.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz