Dalekovod dobio posao u Švedskoj

Slika /slike 1/Gospodarstvo/dalekovod.jpg

Svenska kraftnaet, švedska nacionalna kompanija za prijenos električne energije poslala je obavijest da je Dalekovod odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 400 kV dalekovoda na dionici Skogssaeter - Kilanda u okolici Goeteborga. Realizacija projekta vrijednog više od 40 milijuna eura uključuje demontažu postojećeg i izgradnju novog 400 kV voda i planirana je od svibnja 2024. do početka 2027.

Dalekovod je dobio posao izgradnje novog dalekovoda u Švedskoj, ukupne dužine 43 kilometra, vrijednog više od 40 milijuna eura, izvijestili su u srijedu iz te kompanije.

Svenska kraftnaet, švedska nacionalna kompanija za prijenos električne energije poslala je nakon evaluacijskog procesa obavijest da je Dalekovod odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 400 kV dalekovoda na dionici Skogssaeter - Kilanda u okolici Goeteborga.

Kako se ističe u priopćenju iz Dalekovoda, realizacija projekta vrijednog više od 40 milijuna eura uključuje demontažu postojećeg i izgradnju novog 400 kV voda i planirana je od svibnja 2024. do početka 2027. godine.

Cijena dionice Dalekovoda na Zagrebačkoj burzi oko 13 sati bila je u plusu 0,92 posto, na 2,2 eura.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz