Proizvođači poljoprivredne mehanizacije ugovore izvoz 70 posto svoje proizvodnje na sajmovima

Slika /slike 1/agritechnica20171200x6755a0c1a6cc42c5.jpg

Nastup hrvatskih tvrtki na Međunarodnome sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica, koji se od 12. do 18. studenoga održava u Hannoveru.

"Zahvaljujući kontinuiranom izlaganju na međunarodnim sajmovima, hrvatske tvrtke sve više povećavaju udio izvoza poljoprivredne mehanizacije i postale su prepoznatljive na sve zahtjevnijem tržištu", istaknula je voditeljica Odjela prerađivačke industrije Sektora za industriju i IT HGK Gordana Ribarić povodom nastupa hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica, koji se od 12. do 18. studenoga održava u Hannoveru.

Ribarić je naglasila da je tijekom trajanja sajma održano niz sastanaka s predstavnicima inozemnih proizvođača, s finskim udruženjem proizvođača poljomehanizacije Viexpo, turskim udruženjem izvoznika strojogradnje Turkish machinery, talijanskim udruženjem Federunacoma, njemačkim udruženjem za poljoprivredu DLG i ruskim udruženjem poljoprivredne mehanizacije Rosspetsmash.

"Sajmovi su nezamjenjiv kanal za prodaju poljoprivredne mehanizacije kao opreme koju je vrlo teško prodati drugim načinom, web-prodajom ili kataloškom prodajom. Zahvaljujući kontinuiranim nastupima na sajmovima tvrtke izvoze više od 70 posto svoje proizvodnje", rekao je direktor Klastera poljomehanizacije Željko Erkapić, naglasivši odličnu dugogodišnju suradnju s HGK u projektima internacionalizacije.

"Prva dva dana održali smo nekoliko sastanaka s potencijalnim kupcima iz Belgije, Irske, Tunisa, Etiopije i Indije. U tijeku je i finalizacija poslova započetih u Iranu budući da je tvrtka Hittner među prvim hrvatskim tvrtkama bila spremna za ulazak na iransko tržište nakon gospodarskoga otvaranja Irana", rekao je zamjenik direktora tvrtke Hittner Dinko Turk.

Na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 70 m2 svoje proizvode predstavili su proizvođači poljoprivredne mehanizacije: proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora tvrtka Hittner d. o. o. iz Bjelovara, proizvođač hidraulične opreme za poljoprivrednu mehanizaciju Hidraulika Kutina d. d. iz Kutine, proizvođač poljoprivredne mehanizacije Megametal d. o. o. iz Nedelišća i proizvođač opruga POD d. o. o. iz Dežanovca te Klaster poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka.

(HGK)Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz