Web Summit nam je pokazao da hrvatski startupovi imaju budućnost

Slika /slike 1/2feb758037ea15a6269e13760143a1f2.jpg

U sklopu sudjelovanja na Web Summitu, hrvatskoj delegaciji, konkretno servisu Moj-eRačun i Duartu podršku je dalo hrvatsko veleposlanstvu u Portugalu.

Lisabonski Web Summit, održan krajem proteklog tjedna, ispunio je sva naša očekivanja. Energija kojom je prožet, stručnjaci i investitori koji su vas spremni saslušati i dati vam savjet i povjerenje kroz svoju investiciju u vas, neopisivo su iskustvo za svaki startup koji je imao čast biti dijelom najvažnije tech konferencije na svijetu, ističe Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun, jedan od rijetkih ovogodišnjih sudionika iz Hrvatske.

S više od 60.000 sudionika iz više od 170 zemalja, ovogodišnji Web Summit bio je najveći do sad; 1.200 govornika, među kojima su bili nobelovci, predsjednici i premijeri desetak zemalja, direktori najvećih IT tvrtki, ministri i olimpijski pobjednici te brojni drugi sudionici koji sudjeluju u kreiranju ekonomskog i političkog mišljenja u svijetu.

"Mi nismo klasičan startup jer iza sebe već imamo godine iskustva i više od 35.000 aktivnih korisnika koji na dnevnoj bazi šalju i primaju eRačune, ali s obzirom na naše planove izlaska na tržište Europske unije, za početak, definitivno smo startup, pa smo Web Summit zapravo iskoristili kao platformu da prikažemo naše planove i ostvarimo kontakte s investitorima. U Hrvatsku smo se vratili s vrlo dobrim rezultatima. Možemo se pohvaliti da smo otvorili pregovore s nekolicinom potencijalnih investitora, zbog čega smo iznimno zadovoljni", ističe Emer.

U tri dana konferencije, delegacija servisa Moj-eRačun održala je više desetaka sastanaka s najmoćnijim ljudima IT sektora u svijetu, što smatraju neprocjenjivim iskustvom, no ono što ih je posebno dojmilo je angažiranost drugih hrvatskih sudionika.

"Stvarno smo oduševljeni nekim domaćim idejama, posebice DUART European Actors Platform, startupom koji su pokrenule dvije mlade djevojke. Ta energija koju su uložile u samu pripremu i prezentaciju na Web Summitu pokazuje da, suprotno mišljenjima pojedinaca, startup scena u Hrvatskoj itekako ima potencijala", smatra direktor servisa Moj-eRačun.

U sklopu sudjelovanja na Web Summitu, hrvatskoj delegaciji, konkretno servisu Moj-eRačun i Duartu podršku je dalo hrvatsko veleposlanstvu u Portugalu.

"Ponosni smo da je IT sektor prepoznat kao zlatna žila hrvatskog gospodarstva, kao grana od koje možemo puno očekivati u smislu gospodarskog razvoja. Potporom države u jačanju ovoga sektora, kako bismo spriječili izvoz ljudi, a potaknuli izvoz ideja, možemo postići nezamislive uspjehe. Vjerujem da smo na dobrom putu da to tako i bude", zaključuje Emer.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike