Proizvođači opreme za grijanje predstavili se na ISH u Frankfurtu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214899352_cr.jpg

Hrvatske tvrtke proizvođači opreme za grijanje predstavile su svoje proizvode na Međunarodnom sajmu grijanja, ventilacije, klimatizacije, hlađenja te kupaonske opreme ISH, koji se održava od 11. do 15. ožujka u Frankfurtu.

Hrvatske tvrtke proizvođači opreme za grijanje predstavile su svoje proizvode na Međunarodnom sajmu grijanja, ventilacije, klimatizacije, hlađenja te kupaonske opreme ISH, koji se održava od 11. do 15. ožujka u Frankfurtu.

U organizaciji HGK svoje su proizvode predstavili proizvođač aluminijskih radijatora i aluminijskih odlijevaka Lipovica, proizvođač kotlova na kruto, plinovito i tekuće gorivo, peći za loženje drvenom sječkom, peletama i biomasom te solarnih kolektora Centrometal, proizvođač parnih kotlova, kompletnih kotlovskih postrojenja, tlačnih posuda i izmjenjivača topline TPK Orometal i proizvođač električnih kotlova za centralno grijanje i grijanje tople vode i električnih kotlova za industrijske potrebe Trgovina Termostroj.

Direktorica tvrtke Trgovina Termostroj Nina Roglić istaknula je važnost sajmova kao mjesta na kojem se pronalaze novi kupci i održavaju kontakti s postojećim. „Upravo zahvaljujući sajmovima tvrtka je započela izvoziti, a naši su električni kotlovi pronašli svoje kupce u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Norveškoj, Japanu i Rumunjskoj,“ rekla je Roglić.

Andrea Kujundžić, rukovoditeljica prodaje u tvrtki Lipovica, izrazila je zadovoljstvo nastupom na sajmu ISH na kojem tvrtka godinama izlaže. „Zahvaljujući sajmovima trenutno izvozimo preko 75 posto svoje proizvodnje u Alžir, Portugal, Rumunjsku, Bugarsku i Irsku,“ istaknula je Kujundžić.

U sklopu nastupa na sajmu održani su sastanci s Turskim udruženjem izvoznika opreme za grijanje i hlađenje ISIB, trgovinskim odjelom Austrijskog veleposlanstva, predstavnicima sajma MCE Mostra Convengo Expocomfort Milano, Njemačkim udruženjem proizvođača opreme za grijanje BDH te Kineskom gospodarskom komorom za izvoz i uvoz strojeva i elektroničkih proizvoda CCCME.

Izlagače je posjetio i generalni konzul Vedran Konjevod i vice konzulica Biserka Lukan iz Generalnog konzulata RH u Frankfurtu, izrazivši zadovoljstvo velikim interesom za suradnju s hrvatskim proizvođačima.

(energetika-net.com)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz