Predstavljanje hrvatskih vina i hrvatske turističke ponude u Münchenu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/preview.jpg

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), pod brandom "Vina Croatia - vina mosaica" u Münchenu će se od 18. do 20. svibnja održati promocija hrvatskih vina i hrvatske turističke ponude.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), pod brandom "Vina Croatia - vina mosaica" u Münchenu će se od 18. do 20. svibnja održati promocija hrvatskih vina i hrvatske turističke ponude, najavili su iz HGK i HTZ-a.

U sklopu programa, kojemu je cilj internacionalizacija poslovanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, ali i promociju Hrvatske kao turističke destinacije, predstavit će se 12 hrvatskih tvrtki.

Osim javnog predstavljanja na trgu Wittelsbacherplatz dodatno je organizirano i stručno vođeno kušanje vina (Masterclass), koje će se održati 18. svibnja u Gardenu, restoranu jednog od najpoznatijih hotela Bayerischer Hof.

Svoju ponudu u Münchenu će predstaviti Aura Delikatessen, Baba delicije - Kuća pršuta, Badel 1862, Dingač Skaramuča, Kutjevo, Maraska, OPG Rajka Dvanajščak, Osilovac - Feravino, PP Orahovica, PZ Masvin, PZ Vrbnik i Zigante Tartufi.

Osnovni cilj ovakvih akcija je plasman hrvatskih proizvoda na novim tržištima te promocija među kupcima, ističu iz HGK i HTZ-a iz kojih najavljuju da će se promocije nastaviti i u drugim zemljama iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista.

Projekt "Vina Croatia - Vina Mosaica“ okuplja domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta.

Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom, nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.

Njemačka za hrvatski turistički sektor predstavlja najvažnije emitivno tržište s kojeg se ostvaruje najveći turistički promet. Tako je s tog tržišta u 2017. ostvareno 2,7 milijuna dolazaka i više od 20 milijuna noćenja, dok je tijekom prva četiri mjeseca ove godine ostvareno 141.000 dolazaka, ili 10 posto više nego u istom razdoblju lani, te 559.000 noćenja, što je 1 posto više, navodi se u priopćenju.

(Hina)



Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike