Kina za hrvatski turizam strateški važno tržište

Slika /slike 1/HINA/preview.jpg

U Šangaju na poslovnom sajmu ITB China HTZ predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona (ETC), na kojem svoju ponudu prezentira 19 europskih subjekata, među kojima i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ). Kina je za hrvatski turizam strateški važno tržište s kojeg je ove godine pristiglo 40 posto više turista.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je u Šangaju, gdje na poslovnom sajmu ITB China HTZ predstavlja hrvatsku turističku ponudu, da je Kina za hrvatski turizam strateški važno tržište s kojeg je ove godine pristiglo 40 posto više turista.

Hrvatska ponuda predstavlja se u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona (ETC), na kojem svoju ponudu prezentira 19 europskih subjekata, među kojima i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), priopćili su iz HTZ-a.

Staničić je kazao da Kina za hrvatski turizam predstavlja strateški važno tržište, na kojemu je Hrvatska zbog izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine, gastronomije i očuvane prirode prepoznata kao europska top turistička destinacija. 

"S ciljem intenzivnijeg privlačenja kineskih gostiju odlučili smo pojačati promotivnu prisutnost na ovom velikom tržištu i to kroz organizaciju poslovnih radionica, nastupa na sajmovima, ali i kroz otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju. Povratne informacije partnera su iznimno pozitivne, očekujemo daljnji rast i to posebice u pred i posezoni, kada kineski turisti najčešće realiziraju svoja putovanja i to u Dubrovnik, Zagreb i Split“, izjavio je Staničić, koji se u Šangaju susreo s predstavnicima kineskog turističkog sektora, između ostalih i s predstavnicima Global Tourism Economy Foruma (GTEF), vodeće međunarodne platforme namijenjene promicanju održivog razvoja globalne turističke industrije s naglaskom na Kinu. 

Također, Staničić je kazao da je nužno pojednostaviti vizni režim s Kinom, te uvesti direktne aviolinije između hrvatskih i kineskih destinacija. 

Uz nastup na sajmu ITB China, koji traje od danas do petka, HTZ i Slovenska turistička organizacija dva odnosno dan ranije organizirale su poslovne radionice „Experience Croatia, Feel Slovenia“ u Guangzhouu i Šangaju, a Staničić je s potonje izvijestio o pozitivnim trendovima s kineskog tržišta u ovoj godini, u kojoj je ostvareno 38.200 dolazaka i 54.400 noćenja kineskih turista, što je na godišnjoj razini skok za 40 posto odnosno 31 posto.

(Hina)



Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike