Locodels omogućio brze dostave Pošti Slovenije

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_200692268_cr.jpg

Hrvatski Uber za paketnu dostavu, startup Locodels, koji će ove godine proslaviti treću godinu rada, u Mariboru je ugovorio suradnju s Poštom Slovenije. Locodels već posluje u Zagrebu, gdje ima 250 aktivnih dostavljača, koji preko njegove platforme rade slično kao vozači koji preko Ubera, zatim u Rijeci i Splitu te u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji. Svoje usluge testira u Ljubljani, Beču i Bratislavi.

Hrvatski Uber za paketnu dostavu, startup Locodels, koji će ove godine proslaviti treću godinu rada, u utorak je u Mariboru ugovorio suradnju s Poštom Slovenije.

Locodels će najvećoj tamošnjoj poštanskoj tvrtki omogućiti da na području Slovenije ponudi brze dostave robe kupljene preko weba. U toku istog dana, u terminu koji najviše odgovara web kupcima.

Suradnju, koja će krenuti s realizacijom u rujnu u Ljubljani, a zatim i ostalim gradovima, potpisali su predsjednik uprave Pošte Slovenije Boris Novak i suosnivač i direktor Locodelsa Stevica Kuharski.

U Locodelsu navode da im je suradnja s Poštom Slovenije veliki korak u širenju i jačanju pozicije Locodelsa u regiji. "Suradnja s Poštom dokaz je da je poslovni model koji smo razvili dobar za velike kompanije, a sve to tako što nudi višu kvalitetu usluge krajnjim kupcima i tako jača zadovoljstvo i lojalnost krajnjih kupaca web trgovina", kaže Kuharski.

Novak iz Pošte Slovenije ističe da u idućem razdoblju očekuje da će fleksibilne i brze dostave igrati sve važniju ulogu u paketnoj dostavi. Rješenje vidi u korištenju usluga dijeljene ekonomije. "Osnova poslovnog modela je u uspješnom kombiniranju narudžbi i automatske optimizacije dostave kroz dostavne platforme, a u suradnji s njima nivo usluge može se podići na višu razinu i omogućiti korisniku da pošiljku preuzme kad mu to najbolje odgovara", kaže Novak.

Kuharski iz Locodelsa kaže da su uspjeli postići da su cjenovno usporedivi s drugim dostavljača, a da isporuku u toku istog dana ispune u 96 posto dostava. Locodels već posluje u Zagrebu, gdje ima 250 aktivnih dostavljača, koji preko njegove platforme rade slično kao vozači koji preko Ubera, zatim u Rijeci i Splitu te u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji. Svoje usluge testira u Ljubljani, Beču i Bratislavi. "S obzirom na usitnjenost regionalnih tržišta i fokus na B2C dostavu, suradnja s Poštom Slovenije prvi je korak u pokrivanju regije", zaključuje Kuharski.

(Poslovni dnevnik)

 


Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike