Ponovno zračno povezivanje Hrvatske i Ukrajine novim letom od 4. listopada

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/ukrajina rh.jpg

Hrvatska i Ukrajina od 4. listopada bit će ponovo povezane zračnim putem uz novi izravni let između Zagreba i Kijeva koji je najavila aviokompanija Windrose, izvijestili su iz HTZ-a. Iz Ukrajine je u kolovozu ove godine u Hrvatskoj ostvareno oko 230 tisuća noćenja ili odličnih 80 posto lanjskog rezultata u kolovozu, a omiljene destinacije tim turistima su Makarska rivijera, Poreč, Rovinj i Dubrovnik, gdje najčešće odsjedaju u hotelskom smještaju.

Hrvatska i Ukrajina od 4. listopada bit će ponovo povezane zračnim putem uz novi izravni let između Zagreba i Kijeva koji je najavila aviokompanija Windrose, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Prema informacijama dobivenih od direktora HTZ-a za Rusiju i Ukrajinu Rajka Ružičke, novi let Zagreb-Kijev kompanija Windrose planira uspostaviti 4. listopada te dva puta tjedno povezivati dva glavna grada do 24. ožujka 2021. godine.

"Očekujemo da će uvođenje te zračne linije između Ukrajine i Hrvatske označiti nastavak dobrih trendova s tog tržišta tijekom posezone, odnosno u jesenskom i zimskom periodu koji je pred nama", kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iznosi pritom i podatke da je iz Ukrajine u kolovozu ove godine u Hrvatskoj ostvareno oko 230 tisuća noćenja ili, kako kaže, odličnih 80 posto lanjskog rezultata u kolovozu, a omiljene destinacije tim turistima su Makarska rivijera, Poreč, Rovinj i Dubrovnik, gdje najčešće odsjedaju u hotelskom smještaju.

Direktor HTZ-a u Rusiji, koji od tamo pokriva i Ukrajinu, Ružička poručio je pak da su se unatoč pandemiji koronavirusa i ukupnom smanjenju turističkog prometa u ovoj godini investicije u promociju Hrvatske kao top turističke destinacije na tržištu Ukrajine itekako isplatile.

"Charter letovi iz Kijeva za Pulu, Split i Dubrovnik, koji su prometovali ovog ljeta, značajno su povećali broj dolazaka ukrajinskih turista u Hrvatsku. Određeni broj ukrajinskih turista ove je godine u Hrvatsku dolazio i cestovnim pravcima", naveo je zaključno Ružička.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz