Ove godine izvoz raste po stopi od 67 posto

Slika /slike 1/Zdravlje/salvus.jpg

Djeluju na šest tržišta sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i na Kosovu. Tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda koji je 2018. iznosio gotovo 136 milijuna kuna, od čega nešto više od 23 milijuna kuna iz izvoza.

U Donjoj Stubici sinoć je predstavljeno novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus, jedna od najvećih investicija u Hrvatskom zagorju vrijedna više od 50 milijuna kuna.  To je prvi Salvusov vlastiti prostor od osnivanja 2003. godine, koji se prostire na 4444 četvorih metara, a izgradnja i opremanje sufinancirana je novcem Europskog fonda za regionalni razvoj.

U novom sjedištu trenutno radi većinom visoko kvalificiranih 145 zaposlenika, a osim trenutne uredske i distributivne namjene, Salvus će na toj lokaciji uskoro početi proizvoditi i vlastiti proizvodni portfelj M.E.V. Feller s kojom žele izaći i na globalno tržište.

Kako je poznato, Salvus je izrastao iz Ljekarni Švaljek koje je Teodor Švaljek pokrenuo sa svojom majkom, magistrom farmacije Josipom Švaljek, 1997. godine u Mariji Bistrici. Uz ljekarnički biznis, Salvus grupa danas posluje regionalno te zastupa druge i kreira vlastiti proizvodni portfelj dodataka prehrani, medicinskih proizvoda, kozmetike i lijekova.

Djeluju na šest tržišta sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i na Kosovu. Grupa zajedno s Ljekarnama Švaljek zapošljava ukupno 265 ljudi čija je prosječna neto plaća 8 tisuća kuna.

Tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda koji je 2018. iznosio gotovo 136 milijuna kuna, od čega nešto više od 23 milijuna kuna iz izvoza, a ove godine izvoz raste po stopi od 67 posto.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz