Hrvatski izlagači na međunarodnom sajmu kampera i karavana „Caravan Salon Düsseldorf“

Slika /slike 1/Turizam/P-FAH-H3263693.jpg

Vodeći svjetski međunarodni sajam kampera i karavana „Caravan Salon Düsseldorf“ održan je u Düsseldorfu od 31. kolovoza do 08. rujna 2019. godine. Kao turističke i kamp-destinacije svoju su ponudu predstavile turističke zajednice Istarske, Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije te Turistička zajednica Kvarner.

Vodeći svjetski  međunarodni sajam  kampera i karavana „Caravan Salon Düsseldorf“ održan je u Düsseldorfu od 31. kolovoza do 08. rujna 2019. godine. Na izložbenom prostoru veličine 214.000 m² na sajmu „Caravan Salon Düsseldorf“  se predstavilo  645 domaćih i stranih izlagača iz 34 države. Sajam, na kojemu je bilo izloženo 2.100 vozila privukao je rekordnih 268.000 posjetitelja iz 75 država.

Kao turističke i kamp-destinacije svoju su ponudu na sajmu „Caravan Salon Düsseldorf“ predstavile turističke zajednice Istarske, Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije te Turistička zajednica Kvarner koje su i ove godine zabilježile veliki interes publike.

Pored navedenog, od 06. do 08. rujna 2019. godine održan je sajam planinarenja i trekkinga "Tour Natur", gdje je dodatnih 240 izlagača predstavilo proizvode i novitete na području opreme za planinarenje i trekking, brdski biciklizam i kanu-opreme. Iz Republike Hrvatske izlagač je bio Park prirode Papuk.

Hrvatske izlagače je u ime Generalnog konzulata RH Düsseldorf posjetila Klaudija Aljinović.

Sajam su otvorili dogradonačelnik Düsseldorfa Friedrich G. Conzen, predsjednik udruženja Caravaning Industrieverband e.V. Hermann Pfaff  te državni tajnik Ministarstva za gospodarstvo, inovacije, digitalizaciju i energetiku savezne zemlje Sjeverne Rajne Vestfalije Christoph Dammermann.

Naglašeno je  kako se u SR Njemačkoj prošle godine povećao  broj registriranih kamperskih vozila za 14 posto, a njihov ukupan broj predstavlja 40 % svih kamperskih vozila u Europi te kako su inovacije, digitalizacija i rast te industrije značajan pokretač društvenog razvoja i napretka njemačke privrede.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz