DHT prvi put u kontinentalnom dijelu zemlje

Slika /slike 1/Turizam/DHT u Slavoniji.jpg

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma (DHT), to tradicionalno okupljanje turističkih djelatnika,održati će se u više gradova u Slavoniji od 02. do 04. listopada i po prvi put će se organizirati u kontinentalnom dijelu zemlje.

Ministarstvo turizma objavilo je u srijedu program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma (DHT) koji će se u više gradova održavati u Slavoniji od 2. do 4. listopada, što je i prvi put da se to tradicionalno okupljanje turističkih djelatnika organizira u kontinentalnom dijelu zemlje.

Dane hrvatskog turizma i ove godine organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), i to 15-ak dana ranije nego su uobičajeno ti Dani bili do sada. Očekuje se ukupno više od tisuću sudionika, među kojima, uz turističke profesionalce, i drugi dionici u turističkom sustavu Hrvatske te iz brojnih drugih s turizmom povezanih sektora, kao i predstavnici Vlade, županija, gradova te gosti iz inozemstva.

Ministar turizma Gari Cappelli podsjeća da je od početka mandata ova Vlada usmjerena na gospodarski razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, u kojem veliku ulogu ima sektor turizma.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe da su Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, što je i cilj HTZ-ovih brojnih promotivnih aktivnosti.

DHT će se održavati na području svih pet slavonskih županija, koje, po ocjeni predsjednika HGK Luke Burilovića, imaju puno za ponuditi turistima, kao spoj bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, a koja je i  ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista.

Prema programu objavljenom na web stranicama Ministarstva turizma, DHT će početi 02. listopada obilascima Virovitice, Slavonskog Broda i Vukovara, gdje će u večernjim satima biti i svečanost otvaranja.

Drugi dan, 03. listopada, predviđeno je ponovo upoznavanje s turističkom ponudom Slavonskog Broda, potom Požege i Kutjeva te Parka prirode Papuk i Park šume Jankovac. Potom slijedi program u Osijeku i Vinkovcima, gdje će biti dodijeljen i prvi krug godišnjih turističkih nagrada.

Trećeg dana DHT-a, 04. listopada, sve će se održavati u Osijeku, uključujući Hrvatski turistički forum HGK-a te tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade, a navečer će biti dodijeljene i glavne turističke nagrade za 2019. pojedincima, destinacijama, tvrtkama i drugima.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz