Optimapharm preuzeo švicarski Denothex

Slika /slike 1/Zdravlje/shutterstock_133503068_cr.jpg

Zagrebačka kompanija Optimapharm, vodeća neovisna kompanija za provedbu kliničkih istraživanja u Europi, preuzela je švicarski Denothex, čime je značajno ojačala prisutnost na ključnim europskim tržištima poput Francuske, Njemačke, Švicarske, Španjolske i Italije te proširila portfolio klijenata u segmentu onkologije i industrije medicinskih uređaja

Zagrebačka kompanija Optimapharm, vodeća neovisna kompanija za provedbu kliničkih istraživanja u Europi, preuzela je švicarski Denothex, čime je značajno ojačala prisutnost na ključnim europskim tržištima poput Francuske, Njemačke, Švicarske, Španjolske i Italije te proširila portfolio klijenata u segmentu onkologije i industrije medicinskih uređaja, navodi se u priopćenju u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije.

Denothex je kompanija za klinička istraživanja koja provodi istraživanja diljem Europe i Izraela, a s partnerskim kompanijama pokriva i tržišta Sjeverne Amerike. Denothex ima ekspertizu pri realizaciji projekata za biotehnološke i najveće globalne farmaceutske kompanije, ali i kompanije koje proizvode medicinske uređaje, a najviše istraživanja realizirali su u područjima onkologije, rijetkih bolesti i pedijatrije, navodi se u priopćenju.

Iz Optimapharma ističu i da će konsolidacijom Denothexa postati jedna od vodećih europskih kompanija za provedbu kliničkih istraživanja srednje veličine.

Sjedište Optimapharma je u Zagrebu, djeluje preko ureda u 14 europskih država, pokriva tržište veće od 500 milijuna ljudi i ima ekspertizu za provedbu kliničkih istraživanja od prve do četvrte faze diljem Europe i SAD-a.

"Tržište kliničkih istraživanja kontinuirano raste, a s njim i naše ambicije i ciljevi. Kombinacijom kontinuiranoga organskog rasta i ciljanim akvizicijama komplementarnih kompanija uspjeli smo se nametnuti kao jedan od najvećih igrača u segmentu kliničkih istraživanja u Europi", izjavila je izvršna direktorica Optimapharma Gordana Gregurić Čičak.

Optimapharm je krajem 2017. preuzeo i uspješno konsolidirao češku kompaniju MKS Research, a u studenom 2018. privukao investiciju fonda Accession Mezzanine Capital vrijednu 10 milijuna eura.

U priopćenju se navodi i kako je Optimapharm od osnivanja realizirao više od 280 kliničkih istraživanja u 20-ak država diljem Europe i Izraela.

Najveće je tržište SAD koji čini 40 posto globalnog tržišta, dok je Europa drugo najveće tržište, navodi se uz ostalo u priopćenju.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz