Omco Croatia proizvodi bočice za najpopularnije piće na svijetu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_259744709_cr.jpg

Omco Croatia  je vodeći svjetski proizvođač kalupa za staklo i jedan od vodećih izvoznika u Hrvatskoj.

 
Jim Beam jedan je od najpoznatijih burbona u SAD-u. Proizvode ga od 1795. godine, a zagorska tvrtka Omco Croatia iz Huma na Sutli dobila je ekskluzivno pravo za izradu kalupa u kojima se formiraju boce u koje se toči ovaj burbon, piše 24sata.
 
Jim Beam nedavno je rebrendirao i remarkirao boce te će na tržište izaći potpuno novi dizajn čiji su kalupi proizvedeni u Omcu. Prva serija kalupa iz Huma na Sutli već je otpremljena u Kentucky. Ali u ovoj zagorskoj tvrtki izrađuju se i bočice za najpopularnije piće na svijetu - Coca Colu.
 
Omco je vodeći svjetski proizvođač kalupa za staklo, a tvornica u Humu na Sutli jedan je od vodećih izvoznika u Hrvatskoj. Prije 18 godina tvrtku je preuzela belgijska kompanija čiji su vlasnici tri obitelji.
 
'Zapošljavamo 550 ljudi, zapošljavat ćemo još. Ove godine promet nam iznosi 53 milijuna eura, a planiramo još rasti i zapošljavati nove ljude. Puno investiramo, pa i sad imamo pripreme za novi pogon jer proširujemo postojeću proizvodnju. Izvozimo oko 98 posto naših proizvoda', rekao nam je Darko Ranogajec, direktor Omca.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Pisane vijesti