Održana poslovna radionica hrvatskih i ukrajinskih turističkih agencija

Slika /slike 1/Turizam/P-H20160721000280.jpg

U  organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s nadležnošću za Ukrajinu i u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske, održana je u Kijevu poslovna radionica i susret predstavnika turističkih agencija i hotelijera iz Hrvatske i Ukrajine.

U sklopu sveobuhvatnih priprema za predstojeću turističku sezonu u hotelu „Opera” u Kijevu, 29. ožujka, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s nadležnošću za Ukrajinu i u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske održana je poslovna radionica i susret predstavnika turističkih agencija i hotelijera iz Hrvatske i Ukrajine.

Skup je okupio 13 hrvatskih i više od 50 ukrajinskih turističkih organizacija, putničkih agencija, hotelijera i turoperatora. Važnost ovakvih događaja svakako je i u činjenici da je samo prošle godine u Hrvatskoj boravilo više od 65 tisuća ukrajinskih gostiju. Takvi rezultati u uvjetima u kojima se nalazi Ukrajina su uistinu rekordni, a već se sada očekuje još uspješnija nastupajuća sezona.

Ukrajina je za Hrvatsku iznimno značajno emitivno tržište, a ukrajinski gosti jako dobro primljeni od svojih domaćina. Također, ove godine je do sada zaprimljeno 56 zahtjeva za akreditaciju turističkih agencija koje dovode turiste u Hrvatsku.

Održana je i prezentacija direktora Predstavništva HTZ-a, nakon čega su održani sastanci predstavnika hrvatskih i ukrajinskih turističkih djelatnika.

(MVEP)



Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz