Održan Okrugli stol "Mogućnosti gospodarske suradnje s Hrvatskom"

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_132892523_cr.jpg

Okrugli stol pod naslovom „Mogućnosti gospodarske suradnje s Hrvatskom“ u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bratislavi i Bratislavske regionalne komore (BRK) održan je 24. listopada ove godine u prostorijama BRK-a.

Okrugli stol pod naslovom „Mogućnosti gospodarske suradnje s Hrvatskom“ u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bratislavi i Bratislavske regionalne komore (BRK) održan je 24. listopada ove godine u prostorijama BRK-a. Inače, Bratislavska regionalna komora jedna je od njih sedam u sastavu Slovačke trgovinske i industrijske komore (SOPK), pandana Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Na Okruglom stolu u Bratislavi bilo je nazočno tridesetak predstavnika slovačkih poduzeća i drugih slovačkih institucija. Nakon pozdravnih govora predstavnika BRK, direktora Juraja Majtána i Veleposlanstva RH Bratislava Ankice Vlašić, uslijedila je uvodna prezentacija koju je vodila predstavnica Veleposlanstva RH Bratislava Tihana Bohač. Osvrnula se pritom na hrvatsko gospodarstvo, izvoz, izravna strana ulaganja i turizam, s posebnim naglaskom na promociji ulaganja u Hrvatsku.

Svoju priču uspjeha u Slovačkoj predstavio je Igor Salopek, izvršni direktor tvrtke Power Mode s.r.o., koja se, između ostalog, bavi i distribucijom pametne klupe hrvatske proizvodnje u Slovačkoj i svijetu.

Potom je Lino Cotić, tehnički direktor u  tvrtki Poljoopskrba inženjering d.o.o, promovirao Istru kao atraktivnu vinsku regiju u ovom dijelu Europe, a upriličeno je i kušanje istarskih vina (Benvenuti Malvazija 2017, Cattunar Teran 2013, Damjanić Malvazija 2017, Legovina Pjenušac Malvazija 2017, Opg Visintin odležana Malvazija 2013, Terzolo Malvazija 2017, Veralda Teran Rosse 2017, Vina Rossi Gin), zatim ekstra-djevičanskog maslinovog ulja 2018. (Vinerino, OPG Vižintin Moreno Gradinje) te istarskog tradicionalnog sira (Vesna Loborika).

Zaključno, dogovoren je nastavak razgovora i suradnje u cilju prezentacije i drugih dijelova Hrvatske, primjerice Dalmacije, Slavonije i Međimurja, kao vinskih regija, ne samo u Bratislavi nego i u ostalim područjima Slovačke.

(MVEP)

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz