Fortius Inter Partes kreće po 10% slovenskog tržišta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_97474436.jpg

Fortius Inter Partes, jedna od vodećih hrvatskih kompanija za posredovanje u svim vrstama životnih i neživotnih osiguranja i reosiguranja, nakon serije dobrih rezultata u regionalnom širenju na tržištu BiH, intenzivira aktivnosti i u Sloveniji kroz osnivanje tamošnje tvrtke.

Fortius Inter Partes, jedna od vodećih hrvatskih kompanija za posredovanje u svim vrstama životnih i neživotnih osiguranja i reosiguranja (drže oko 11% tržišta), nakon serije dobrih rezultata u regionalnom širenju na tržištu BiH gdje je lider s 37% udjela, intenzivira aktivnosti i u Sloveniji kroz osnivanje tamošnje tvrtke.

Prošlog tjedna registrirana je za rad sa sjedištem u Ljubljani, a cilj im je osvajanje nešto više od 10% slovenskog tržišta. Za to će joj biti potrebno relativno kratko razdoblje - između tri i pet godina, sukladno procjenama predsjednika Uprave Fortius Inter Partesa, Mihe Klaića te člana Uprave Borisa Durasa.

Od 1. siječnja iduće godine Fortius Inter Partes iz Ljubljane preuzet će sve tamošnje klijente koje su na slovenskom tržištu u proteklom razdoblju u relaciji s osiguravateljima servisirali njihovi timovi iz Zagreba, potvrdili su nam. Ovaj broker u osiguranju, kako će se uskoro djelatnost i službeno zvati prema novom Zakonu o osiguranju, još od 2014. bilježi aktivnosti u Sloveniji.

Lani je oko 20% ukupnog prihoda i generirano na tom tržištu, dok BiH donosi oko 30% te Hrvatska preostalih 50%. Ljubljanski ured kao četvrti (nakon zagrebačkog, pulskog i sarajevskog) dolazi kao nova dodana vrijednost, jer će usluga u Sloveniji, kaže Klaić, biti još kvalitetnija te dostupnija.

Pratimo hrvatske izvoznike koji se usmjeravaju na zapadna tržišta kao što smo činili kad su išli u smjeru istoka. Usto, neovisno o tome gdje je sjedište tvrtke, kada se dogodi šteta, klijenti žele podršku na lokalnoj razini.

Prepoznati smo i na međunarodnoj razini, a kako surađujemo sa svim relevantnim osiguravateljima na ovim tržištima te s najvećim svjetskim brokerima u osiguranju i reosiguranju zbog sve većeg broja zahtjeva klijenata, odlučili smo otvoriti ured u Sloveniji, gdje u kratkom roku želimo preuzeti poziciju najkvalitetnijeg društva za posredovanje u osiguranju i reosiguranju, pojašnjava Klaić.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz