Obavijest o roku za podnošenje zahtjeva za sniženje/ukidanje carina i otvaranje kvota

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_86873386_cr.jpg

10. rujna 2016. godine je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za sniženje/ukidanje carina i otvaranje kvota, koje će po usuglašavanju država članica i EK stupiti na snagu 1. srpnja 2017. godine.

10. rujna 2016. godine je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za sniženje/ukidanje carina i otvaranje kvota, koje će po usuglašavanju država članica i EK stupiti na snagu 1. srpnja 2017. godine.

Sniženje carina u EU moguće je zatražiti isključivo putem instituta tarifnih suspenzija/kvota, posebne trgovinske mjere usmjerene jačanju konkurentnosti industrije EU-a, koja omogućuje proizvođačima potpuno ili djelomično oslobađanje od plaćanja carine za sirovine, polugotove proizvode ili komponente koje se ugrađuju u gotov proizvod.

Zahtjev se podnosi Europskoj komisiji putem nadležnog tijela države članice – Republika Hrvatska -Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje prezentira zahtjev i zastupa interese podnositelja.

Zahtjeve za sniženje/ukidanje carina i otvaranje kvota Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zaprima elektroničkim putem najkasnije do 10. rujna 2016. godine.

Podrobnije informacije, uvjeti i obrasci za podnošenje zahtjeva nalaze se pod naslovom - Gospodarska diplomacija/Trgovinska politika/Tarifne suspenzije 

http://gd.mvep.hr/hr/trgovinska-politika-europske-unije/tarifne-suspenzije/
 

Pisane vijesti | Promjena regulative | Trgovinska politika EU