O mogućnostima prezentiranja hrvatskih proizvoda na sajmovima u Bernu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Hrvatsko izaslanstvo poduzetnica/ka, proizvođača zdrave hrane i vina, predstavnika turističkog sektora te gradova Pakraca i Poreča je u organizaciji Veleposlanstva RH u Bernu sudjelovalo na sastanku na velesajmu Bernexpo te su predstavili mogućnosti prezentiranja hrvatskih proizvoda na sajmovima u Bernu. To uključuje i šire mogućnosti poslovne suradnje kao što je povezivanje s odgovarajućim poslovnim partnerima u Švicarskoj i ulazak na tržište Švicarske.

Hrvatsko izaslanstvo poduzetnica/ka, proizvođača zdrave hrane i vina, predstavnika turističkog sektora te gradova Pakraca i Poreča je u organizaciji Veleposlanstva RH u Bernu 26. rujna 2019. sudjelovalo na sastanku u prostoru velesajma Bernexpo.

Na sastanku su predstavnici odgovarajućih komplementarnih sektora sajma Bernexpo, HORECA sektor, uključujući i turizam u širem smislu, predstavili mogućnosti prezentiranja hrvatskih proizvoda na sajmovima u Bernu što uključuje i šire mogućnosti poslovne suradnje kao što je povezivanje s odgovarajućim poslovnim partnerima u Švicarskoj i ulazak na tržište Švicarske.

Na sastanku je s u sklopu izaslanstva iz Hrvatske sudjelovao Franjo Toljanić, vlasnika konceptualnog vinskog hotela „Vinotela Gospoja“ na otoku Krku i proizvođač vina poznatih sorti vina poput Vrbničke žlahtine.

Sudjelovali su i predstavnici tvrtke „Naše klasje d.o.o.“ vlasnika Zorana Šimunića, koja proizvodi vrhunske tjestenine torteline, raviole, zelene rezance i druge proizvode temeljeći svoju ponudu na svježim namirnicama vrhunske kvalitete.

Na sastanku su s ciljem predstavljanja mogućnosti za investicije, poslovnu suradnju, posebice u turističkom sektoru sudjelovale predstavnice gradova Pakraca i Poreča, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i pročelnica za gospodarstvo grada Poreča, gđa Morena Mičetić Fabić.

Mogućnosti za suradnju na području ženskog poduzetništva predstavila je gđa Sanela Dropulić, voditeljica Ženskog poduzetničkog centra. Nakon prvog dijela sastanka održan je domjenak na kojem su nastavljeni razgovori po pojedinim temama i planovima budućih aktivnosti i suradnje.

(MVEP)


 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz