Na Viroexpu 625 izlagača, otvorena nova sajamska dvorana

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/viroexpo2019..jpg

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. otvoren je u Virovitici u novoj sajamskoj dvorani, a na njemu sudjeluje 625 izlagača iz 29 zemalja. Zemlja partner je Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a Zagreb je grad partner. Po prvi puta na sajmu se predstavlja Španjolska.

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. otvoren je u petak u  Virovitici u novoj sajamskoj dvorani, a na njemu do nedjelje, 17. ožujka sudjeluje 625 izlagača iz 29 zemalja.

Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Ocijenio je da je riječ o jednom od najbolje organiziranih sajmova te istaknuo da Vlada stoji iza gospodarstva te reformama i poreznim olakšicama potiče poduzetništvo.

Otvaranjem sajma službeno je puštena u rad nova multifunkcionalna hala površine 6200 četvornih metara, građena novcem Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

HGK-Županijska komora Virovitica organizirala je  gospodarski forum "Kako poslovati s Republikom Slovenijom?"  na kojem su sudjelovali predstavnici lokalne uprave, gospodarskih komora, agencija, poduzetničkih centara, obrtnika i gospodarstvenika dviju zemlja.

Organizatori su priredili i niz stručnih predavanja iz područja poljoprivrede i gospodarstva  i bogat kulturno-zabavni i vinsko-gastronomski program.

Pokrovitelji sajma su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada, te Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo turizma.

Zemlja partner je Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a Zagreb je grad partner. Po prvi puta na sajmu se predstavlja Španjolska.

(Hina)
 

Pisane vijesti